Станишев: Листата на Нинова е подарък за ГЕРБ, партията става вождистка

OFFNews
14 април 2019 в 11:52 | 3356 |2

Проектолистата на Корнелия Нинова е голям подарък за ГЕРБ. 

Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев, който не е включен в списъка с кандидати за евродепутати, преди началото на пленума на БСП. 

БСП трябва да отговори на 4 въпроса, каза още Станишев. Първо - какво казваме на членовете си? Месец и половина събрания и конференции, партията се произнесе категорично за своите предпочитания и за вижданията на листата. Дали Националният съвет ще каже, че се вслушва в гласа на партията или ще каже, че всичко това е било един фарс. 

Станишев изброи още три въпроса: Какво е посланието на БСП към обществото? Начинът, по който се управлява БСП, ще бъде същият, по който ще се управлява страната, ако партията спечели управлението. Вижда се, че БСП става вождистка партия - превръща се в ГЕРБ № 2. 

БСП запазва ли своята ясна проевропейска идентичност или тръгва в посока евроскептицизъм, да не кажа антиевропейска визия, продължи Станишев. Четвъртият въпрос е какво е посланието на БСП към ПЕС.

Трудно може да се каже, че е листа на Изпълнителното бюро, защото е била представена на членовете му в последния момент, каза още Станишев. 

В разговор през седмицата Корнелия Нинова ми предложи 9-о място в листата на БСП за изборите за Европейски парламент, като ми каза, че това е най-високото възможно място за гражданската квота след Елена Йончева". Това обяви евродепутатът Петър Курумбашев в своя позиция, изпратена до медиите

"Понеже това предложение ми се стори като подигравка - за всичко, което съм направил досега, отказах. И така се разделихме. Благодаря на всички членове и организации на БСП, както и на Съюза на тракийските дружества, за доверието и получените номинации. До нови срещи, пише още Курумбашев. 

Препоръчани материали
aviatora

Рейтинг : 5198

14.04 2019 в 15:54 2
+ 0
- 1
Педерасът хем го ......, хем пари му дават.
El Commandante

Рейтинг : 66815

14.04 2019 в 12:15 1
+ 21
- 1
Ако има статия в Уики за думата "дебелокож безсрамен наглец", ще бъде илюстрирана със снимка на Станишев.