Станишев: Не се чувствам като паднал от мотора

OFFNews 18 март 2019 в 09:53 2669 5

Не се чувствам като паднал от мотора, но беше пропусната възможност БСП да излезе обединена. Това обяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на ПЕС Сергей Станишев по повод вчерашния пленум на БСП, на който Елена Йончева беше избрана за водач на листата на социалистите за евроизборите.

Бившият премиер остана втори по резултат след Йончева с малка разлика.

„Имаше практически паритет. Предложих да гласуваме челна двойка, защото очевидно има напрежение. Предложението дори не беше подложено на гласуване по решение на председателя на БСП. Притеснявам се, че това води до разделение”, коментира Станишев.

По думите му на евроизбори партиите трудно могат да привлекат гласове от периферията, а трябва да мобилизират вътрешното ядро, което явно не се случва в БСП.

Лидерът на ПЕС призна, че от месеци не е разговарял с лидера на българските социалисти Корнелия Нинова. Смята, че тя трябва да го потърси за разговор.

„Оставам в битката за нареждането на листата, защото знам, че моето отсъствие ще накърни резултата на БСП и ще демотивира много хора. Обадиха ми се много хора вчера вечерта и казаха: „Да не вземеш да се откажеш”, заяви Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

3

Новак

18.03 2019 в 12:10

Нинова играе на всичко или нищо. Несъмнено целувката на Орлов мост, раздаването на порциите, назначението на Пеевски тежат много на Станишев. Тези неща не са толкова видими в ПЕС, но тук сме ги преживели и тук тежат. От друга страна на предишните избори Нинова пропиля шанса да бие Боко с изцепките през последната седмица на кампанията. Ако сега, с това разделение, пак се получи същото изглежда, че тя играе в полза на ГЕРБ.

17156

2

aviatora

18.03 2019 в 11:17

Паднал си на Бойко на Х..Я

10571

1

Hissarion

18.03 2019 в 10:02

Най-вече роднини са му се обаждали да не вземе да се откаже.