Станишев: Оставките не са най-важното, а защо хората не ни припознават като алтернатива

OFFNews 17 ноември 2019 в 11:54 2530 4

Пленумът на БСП започна, на заседанието присъстват кметове от партията и общински съветници.

Проектът на дневен ред предвижда заместник-председателят на БСП и председател на Националния предизборен щаб на партията Кирил Добрев да представи политически анализ и оценка на резултатите от местните избори. На вниманието на Пленума проф. Румен Гечев ще представи алтернативните политики на БСП в бюджет 2020 г. В него основният фокус е върху дълбоки реформи в три сектора: публични финанси, социална политика и здравеопазване.

Членовете на Националния съвет ще вземат решение за провеждане на пълен цикъл отчети и избори в БСП. Това се налага, тъй като изтича мандатът на 49-тия конгрес на БСП. Неговото първо заседание се проведе на 7 и 8 май 2016 г., а по устав най-висшият форум на партията се избира за срок от четири години. Това се отнася и за мандата на Национален съвет и председател на партията.

След промените в Устава обаче конгресът няма да е органът, който избира председателя, а той ще се избира пряко от членовете на БСП. 

Сергей Станишев: Оставките не са най-важното

Трябва да се види дали има желание за осмисляне на грешките и за промяна, която да помогне да се спечелят следващите избори, коментира президентът на ПЕС Сергей Станишев преди началото на форума. Големият въпрос е защо БСП губи избори трета поредна година. ГЕРБ ерозира, въпреки това българите не припознават БСП като алтернатива, каза той. Ако сега пак да заметем нещата под килима, не ни очаква добра перспектива за следващите парламентарни избори, предупреди той. БСП оцеля в прехода, защото се социалдемократизира, стана модерна и приемлива за българите, а сега губи основни свои характеристики в резултат на политиката на ръководството, допълни Станишев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

17.11 2019 в 17:36

Ми, защото не искаме истамбулската конвенция да е алтернативата на животът ни.
Бегай да се кандидатираш другаде.

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

17.11 2019 в 13:37

Станишко, я кажи едно място, дето ти оди да "агитираш" БСП да спечели..
Или те е страх, да не ти отнемат рекорда..
Кога БСП е била с 39 дупетата? Я кажи..
И за награда пак те пратиха да си евродупетатин.. При това без преференции.. А като редовен ПЕТИ в листата.. Та зян отидоха милионите от варненската дупка за преференциите ти..
Падаш на нивото на Гуцановия.. Отврати от БСП варненци с гласуването за дупката и милионите на пловдивското свинарче. Пък после иска друг да му спечели изборите..

705

2

order

17.11 2019 в 13:17

Е а деде....защо докарахте(ти Миков и останалите десетина пезевенци) Партията до това дередже, та сега хората да се чудят как да я съживяват!!!!

4005

1

МАНГО

17.11 2019 в 13:02

КОЙ да те припозна бе?
КОЙ го издигна за шеф на ДАНС?
КОЙ купи замъка в Швейцария?
КОЙ? КОЙ? КОЙ?
Когато отговорите на тези въпроси - има 1% шанс да ви припознаят като алтернатива. До тогава - вие сте ниКОЙ!