Станислав Владимиров се закани: Ново сурвакарско село ще носи пари за община Перник

OFFNews
08 януари 2020 в 10:58 | 2809 |2

Започва проектирането и изграждането на ново голямо сурвакарско село, обяви кметът на града Станислав Владимиров пред БНТ.

"Искаме да надградим нашата "Сурва", да бъде още по-мащабна, по-красива и да стане целогодишен продукт, който може да привлича туристи в моя град", каза той.

Владимиров призна, че отлагането на "Сурва" тази година се отразява зле на местната икономика.

"Със сигурност се отразява на местната икономика, но не в приходите на общината, което също е голям минус за нашата община. При организирането на толкова голям по мащабите си фестивал общината не може да се възползва чисто икономически. Затова догодина "Сурва" ще бъде много по-различна и това ще бъде едно от добрите ни пера в приходната ни част, която след това ще бъде разходвана за култура", обяви кметът на Перник.

По въпроса за водната криза Владимиров обясни, че предстои ремонт на двете пречиствателни станции, довеждащите водопроводи, по които се губи огромна част от питейната вода, както и ремонт на канализационната мрежа.

"Ще се наложи да изтърпим, но със сигурност Перник ще бъде далеч по-европейски след година-година и половина. Най-тежките месеци ще са януари и февруари", обясни Владимиров.

В момента притокът е около 100-120 литра, оттокът е ограничен да не превишава 300 литра в секунда, за да осигури вода през януари, февруари и март, допълни кметът на Перник.

Препоръчани материали
elbarbudo

Рейтинг : 1751

08.01 2020 в 12:11 2
+ 2
- 0
Важното е суджук да има.
One Direction

Рейтинг : 1000

08.01 2020 в 11:46 1
+ 1
- 0
Абе то тая година в Перник няма да има, вие ще надграждате. Първо драмата с водата да се оправи, пък после мислете за кукери.