Сценаристът Тошко Йорданов внесе документите на ПП 'Няма такава държава' в съда (видео)

OFFNews 05 ноември 2019 в 12:10 4185 1

Снимка БГНЕС

Сценаристът Тошко Йорданов внесе днес преди обед в Софийския градски съд документите за регистрация на политическа партия "Няма такава държава" и 3700 подписа за учредяването ѝ. 

Името на партията „Няма такава държава“ ще бъде регистрирано и няма никакви проблеми, защото спазваме закона, заяви Йорданов на излизане от съда по повод коментари, че Темида може да откаже регистрация на политическата формация заради името ѝ и символите, които използва.

Сценаристът не отговори категорично дали партията ще работи с Мая Манолова, която беше първи гост в новата телевизия на Слави - "7/8 ТВ". Запитан защо точно тя е била гост в студиото, той отговори, че победителите са по всички национални телевизии.

Снимка: БГНЕС

„В крайна сметка гостите си ги избирам аз, сметнах, че е по-интересно да се чуе другата гледна точка. Не коментирам дали ще имам общо политическо бъдеще с Манолова и неща, които ще се случат занапред“, обясни Йорданов.

„Нека се разберем отсега, като направим нещо или смятаме да направим, ще ви кажем. Всичко останало са спекулации. А вие може да си пишете каквото искате “, обърна се Йорданов към журналистите. 

Той не коментира и в коя част на политическия спектър ще се развива проектът на Слави. “Истината е, че пред нас и страната има проблеми. Ако седнем да правим анализ, БСП направиха неща, които десните партии по света следват. Ляво-дясно е да си чешем езиците. На последните местни избори видяхте как гласуваха дясномислещите хора“, заяви сценаристът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови