Търговският регистър няма да заработи до края на седмицата

OFFNews | 24 август 2018 в 20:24 | 3658 |2

Търговският регистър няма да заработи до края на седмицата, както предрече премиерът Бойко Борисов. 

Системата ще бъде тествана от експертите в събота и неделя, за да се избегнат нови технически проблеми, съобщи БНТ. Очаква се регистърът все пак да заработи другата седмица, но не се знае точно кога. 

Търговският регистър се срина напълно на 10 август. Официалното обяснение е, че това се дължи на дефектиране на четири диска с общо 25 терабайта информация. Досега няма обяснение защо точно са отказали дисковете. 

Във вторник Народното събрание прекъсна лятната си ваканция и проведе извънредно изслушване на премиера Бойко Борисов, като една от темите беше именно кризата с регистъра.

Тогава Борисов обяви, че Търговският регистър трябва да заработи до края на седмицата. "Видяхте - в най-развити държави им се сринаха системите. Сега, диск е - скапал се е, паднал е. Всичките работим с компютри и програми, знаете, че някой път се бъгват. Това се случи и тук", беше коментарът на премиера.

Преди това пък той твърдеше, че това ще се случи още в сряда.

Все още не е ясно дали експертите, които работят по системата, ще успеят да възстановят всички данни. 

Препоръчани материали
ПиснаМи

Рейтинг : 1000

25.08 2018 в 21:48 2
+ 0
- 0
от глупости и малоумия. Докога негово светейшество и незаменимата министърка са планирали техниката да е бъгната? Или не знаят сега как да разбъгват, а? Фирмата за мазила по поддръжката нещо омаза нещата, а?
ЛАФЪРДИЕВ

Рейтинг : 784

25.08 2018 в 00:14 1
+ 10
- 0
Ма Баце уточни ли в края на коя седмица до края на годината ша тръгне... НЕ...
Тъй де!! Мъжката дума си е мъжка дума!
" Като кажа УТРЕ, значи УТРЕ.. Не ме питайте всеки ден - КОГА е туй утре"...