Търкания в коалицията: Борисов и Симеонов работили през лятото, а другите - не

OFFNews 26 септември 2017 в 12:31 6758 3

Търкания в коалицията: Борисов и Симеонов работили през лятото, а другите - не

Снимка Правителствена пресслужба

Политическият съвет на коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти се e събрал днес заради търкания около това кой колко работи. Това стана ясно от изказване на премиера Бойко Борисов. Пред журналисти той каза, че търкания с патриотичните формации не e имало, но съветът е проведен, "защото аз и Валери бяхме цяло лято на работа, а другите бяха в почивка и малко имаше напрежение в това отношение".

Това, че на заседание на политическия съвет е трябвало да бъдат изгладени търкания, обяви днес пред bTV шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Днес ще имаме среща на Политическия съвет заедно с премиера и председател на ГЕРБ с тримата основни представители, които формират Обединени патриоти и ще говорим по темите, които създадоха напрежение", коментира Цветанов.

Борисов обясни, че редовно - в понеделник или вторник, партньорите се събират и говорят "по всички теми", но сериозни разногласия не е имало.

На днешния съвет е коментирана и темата за разминаванията между вицепремиера Валери Симеонов и регионалния министър Николай Нанков.

"Примерно, едно от основните, за което беше упрекнат Валери Симеонов, за това, че във Фейсбук ДНСК е казал, че ще бъде уволнена шефката – ами той му го е казал Нанков на Министерски съвет. Така че върху него се изсипа много напрежение защо през Фейсбук е уволнявал човек. И му аз дължа извинение за това, че министър Нанков, след като му казал, че ще бъде сменена, не е излязъл да го каже публично. Така че, мина много спокойно, много добре във всяка една тема", коментира още Борисов.

Това дали има напрежение сред Патриотите Борисов коментира, че ставало въпрос за шеги между лидерите.

"Аз не се бъркам в чужда партия, в чужди семейства. Те така се шегуват помежду си, че в първия момент може да остана с впечатление, че се карат и после като почнат да се смеят... и ми беше нужно време, за да им свикна на табиета", каза Борисов и продължи да говори за приходите в хазната. По думите му темата за търкания в коалицията измества по-важни неща, като борбата с контрабандата и корупцията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7828

3

Ogi1

27.09 2017 в 12:12

Имам чувството ,че съм в театър на абсурда, но за луди. Тези от сцената не мислят ли , че сред публиката случайно може да има и нормални

10571

2

Hissarion

26.09 2017 в 15:31

Мутрогербите и патреодите имали търкания - значи не са загладили достатъчно шкембаците, има още място къде да се сложи.

17156

1

aviatora

26.09 2017 в 14:10

Като ни гледаме дебелите и тръсти заднизи ви виждаме що за човеци сте!