Търпението на хората преля, писнало им е от къщи за тъщи: из разговорите на Стефан Тафров с гласоподаватели

OFFNews 15 май 2019 в 17:40 4847 0

Снимка Александра Маркарян

"Писнало им е от корупция и къщи за тъщи. Търпението им е преляло." Това констатира вторият в листата на Демократична България за евроизборите Стефан Тафров, който днес през деня лично раздава предизборни материали на минувачи на столичния бул. "Витоша".

Политикът и дипломат решил, че така ще може да се запознае с хора, да чуе какви са проблемите и очакванията им. Хората се изненадват, когато го видят и познаят. "Вие ли сте, господин Тафров?" - питат. Отговарям: "Да. Как иначе да се запозная с вас?".

Хората се притесняват, че младите напускат страната и в нея остават само старите, казва той. На въпроса как го приемат, отговаря - като човек, който може да се оправи в този сложен свят в Брюксел и няма да ги посрами.

А за тях как са представени в ЕС е важно - българинът е проевропейски настроен и това е от значение, убеден е бившият посланик на България във Франция, Великобритания, Италия и Малта и съветник по външната политика на президента Желю Желев (август 1990 – ноември 1991).

"Искат тези европари, за които чуват, да стигнат до средния и дребния бизнес, не само до тези с апартаменти с асансьори. Разговарях с един от собствениците на такъв. Занимава се с дератизация и работи с общините. Каза, че от всички в бранша само до една фирма стига европейско финансиране - тази, която е близка до ГЕРБ. "Направете така, че Брюксел да упражнява малко повече контрол", ми каза човекът", споделя Тафров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови