Татяна Дончева: КОНПИ рекетира, трябва да се закрие

OFFNews 20 декември 2017 в 10:51 8278 0

„Държавата не може да се управлява по мутренски – каквото е казал главатарят – това”, коментира лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева в сутрешния блок на бТВ.

„Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) е орган, който незабавно трябва да бъде закрит, както и Специализираният съд. А (лидерът на БСП Корнелия – б.ред) Нинова – защо няма да каже нищо за КОНПИ, за да не я нагази и нея ли? Начинът, по който се третира държавата, е ужасен”, добави Дончева.

Тя посочи, че "когато ви управляват хора, които се държат от чужбина с всевъзможни факти от тяхната близка и далечна биография, това означава, че решенията в държавата се вземат в чужд интерес”.

„Не може да има държавен орган, който беззаконничи (…) Може ли нещо да мине три пъти на съд и после да се появява КОНПИ и казва: какво ни интересува съдът? Това е измислен орган, на който на първо време трябва да бъде забранено да блокира стотици пъти по-големи суми, отколкото ще претендира. Ако претендират 5000 лв., да не правят запори за 500 000 лв. – иначе е рекетиране на противниците”, коментира Дончева ситуацията около КОНПИ и издателя на „Дневник” и „Капитал” Иво Прокопиев.

Тя упрекна лидера на БСП Корнелия Нинова, че мълчи по този скандал.

„Нинова трябва да взема категорична позиция. Не ме интересува дали има проблеми с вътрешната си опозиция, или не. Като лидер на опозицията, трябва да демонстрира политически възгледи и дейност, която съответства на тези възгледи. Когато хвана политици, които нямат възгледи и които се интересуват единство от това на кой стол седят и докога ще седят, това ме изпълва с тъга (…)”, каза още Дончева.

Според нея Нинова е не просто участник в приватизацията, а е участник в разбойническо-ментраджийска приватизация на няколко външнотърговски дружества.

„Помня депутатите на СДС, които искаха да вземат една автогара – на София окръг, и ги удариха през ръцете с наказателно дело, защото тя не била отредена за тях. Помня как казаха, че Надежда Михайлова – външен министър, не може да вземе гаража на ЦК за мъжа си, защото това не е за нея… Е как тогава една следователчица от едно софийско районно управление и нейният мъж могат да вземат три външнотърговски дружества… Как, че не се сещам? Освен като изключително доверени хора, ама не само на СДС, а на Първо главно управление и на някои други, които бяха намесени в тази работа”, добави Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови