ЦИК: Премиерът не използва държавен ресурс за водене на предизборна кампания

OFFNews 10 май 2019 в 21:32 2736 2

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

Централната избирателна комисия не е установила, че премиерът Бойко Борисов нарушава предизборната кампания.

ЦИК е разгледала сигнала, внесен от БСП, съобщи пред БНР говорителят на комисията Александър Андреев.

„В качеството му на министър-председател и на председател на предизборния щаб на голямата коалиция, г-н Борисов не спира да използва държавен ресурс за водене на предизборна кампания. Той трябва да се оттегли от поста министър-председател до европейските избори, да излезе в отпуск”, заяви на 7 май председателят на предизборния щаб на „БСП за България” Георги Свиленски.

БСП внесоха сигнал до ЦИК и СЕМ - „до ЦИК – за това, че г-н Борисов е в конфликт на интереси, а до СЕМ – за това, че българските медии отразяват неговите посещения, които на практика са предизборна кампания”, уточни Георги Свиленски.

"Беше разгледан сигнал, който постъпи може би не вчера, а онзи ден, във връзка с нарушение на предизборната кампания от страна на министър-председателя. Той във вчерашния ден беше разгледан след обяд. ЦИК не установи нарушение и той остана за сведение", каза днес говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

11.05 2019 в 06:30

А обещанията за всевъзможни плащания и увеличение на заплати какво са? Дали ако не бяха изборите някой щеше да обърне внимание и обезщети хората пострадали от градушката? Или пък пчеларите? Или медицинските работници?
Всичко това е задължение на държавата, но се случва само когато дойдат избори.