ЦИК глобява Марешки за реклама, излъчвана преди старта на кампанията

OFFNews 01 май 2019 в 12:31 3839 1

Централната избирателна комисия е взела решение да санкционира аптекарско-петролния бизнесмен и партиен лидер Веселин Марешки за търговска реклама с предизборен характер, излъчвана по телевизията преди официалния старт на кампанията.

Сигналът за нарушението е подаден от Партия на Зелените.

Става въпрос за рекламен клип на партията, в който Марешки рекламира евролистата, която води чрез бизнеса си с аптеки и бензиностанции. Това е нарушение на Изборния кодекс.

"Излъчените клипове представляват търговска реклама, по време на която се отправят политически внушения в полза на политическа партия „ВОЛЯ“ и г-н Веселин Найденов Марешки, което съставлява нарушение на разпоредбата на чл. 191 ИК. Клипът, излъчен на 05.04.2019 г. и на 20.04.2019 г. в програма „Б ТВ“, започва с търговска реклама на лекарства, следват кадри от аптеки, в които се показва г-н Веселин Найденов Марешки и завършва с призив „Заедно да спрем грабежа, ние от ВОЛЯ сме българските родолюбци“. Клипът, излъчен на 04.04.2019 г., започва с търговска реклама на бензиностанция на Веселин Найденов Марешки и на търговска реклама на лекарства, след които се показва г-н Веселин Найденов Марешки и завършва с призив „Заедно да спрем грабежа, ние от ВОЛЯ сме българските родолюбци“, се казва в решението, взето на вчерашното заседание на ЦИК.

С него се оправомощава председателят на ЦИК да състави акт за установеното нарушение на Марешки, който да се изпрати на областния управител на област Варна за издаване на наказателно постановление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови