Цацаров с критики към Нинова и Симеонов заради трагедията край Своге

OFFNews 12 септември 2018 в 14:11 3579 3

Главният прокурор Сотир Цацаров разкритикува лидерът на БСП Корнелия Нинова и вицепремиерът Валери Симеонов заради техни изказвания по повод тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души. 

Той назова Нинова и Симеонов поименно, но от думите му се разбра, че говори за тях двамата. Цацаров обаче подчерта, че коментарът му не е политически. 

"С риск да засегна някой ще кажа - беше изтървана фраза, която звучеше така: "Убихте 17 човека". Много е лесно да се раздават присъди в зала. Ще цитирам политик, който в предаване на една от двете основни телевизии, каза: "Не се прави политически рейтинг върху трупове", коментира Цацаров по адрес на изказване на лидера на БСП от миналата седмица. 

През последните дни вицепремиерът Валери Симеонов пък обяви, че всичко по случая било ясно и министрите, които си подадоха оставките, не носели вина за станалото. Главният прокурор се изказа остро и срещу тези твърдения.

"Чух всякакви оценки. Такива от типа, че едва ли не министерските оставки следва да бъдат преценявани и приемани едва след решаването на въпроса за виновността - не бива да се хвърля такава спекула в пространството. Чух още една спекула - че нещата едва ли не са кристално ясни и няма какво да разследваме. Да се обявява предварително политически, че виновникът е ясен и това е само шофьорът и да се обвързва преценка на министерски оставки може би е политически целесъобразно и коректно, но не е редно", коментира той. 

Цацаров призова темата със Своге да не се използва за политически цели. "Това не е красиво, грозно е", каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6010

3

Milky

12.09 2018 в 21:40

Едва ли не да гледа добре Цацата и дано след оставките да дойде някой свестен!

6516

2

tuti

12.09 2018 в 14:43

Министрите трябва да се научат да им се търси отговорност за действията/ бездействията . Иначе нищо няма да се промени и ще си продължат по старо му .

5926

1

Р. Петров

12.09 2018 в 14:39

Как да не носят вина министрите? Носят, и още как! Това първата трагедия на пътя по време на техен мандат ли е? Не е. Очевидно нещо е сбъркано на генерално ниво в тая държава и няма да се оправи с тестване на асфалт