Цвета Караянчева пред Слави Трифонов: Няма да внеса предложение да се намали субсидията на партиите

OFFNews 26 ноември 2018 в 22:42 24504 6

Снимка бТВ архив

Бойко Борисов като лидер на партия ГЕРБ ме предложи за председател на парламента, след като Димитър Главчев подаде оставка. ГЕРБ е спечелила изборите и има право да излъчи председател на парламента. 

Това заяви шефът на НС Цвета Караянчева в "Шоуто на Слави". Тя трябваше да гостува в предаването миналия понеделник, но заради планирани пътувания в чужбина участието й се отложи със седмица. 

Караянчева бе категорична, че ако Борисов трябва да присъства в парламента, тя ще го задължи. Но премиерът винаги идва, когато има въпроси към него на парламентарния контрол. 

Не съм съгласна с намаляването на субсидията за партиите, коментира Караянчева по повод обещанието на Борисов при гостуването му при Трифонов да предложи на парламента да гласува съкращаване на парите за политическите формации. Тя подчерта, че сумите се за партийна дейност. Аз съм депутат от Кърджали, имаме 7 общини, във всяка от тях имаме човек, офис, там си правя приемните, обясни Караянчева. 

Тя обаче бе категорична, че ако парламентарната група на ГЕРБ реши да се намали субсидията, тя ще се подчини на мнозинството в групата и ще подкрепи предложението. Тоест - ако Борисов каже, не защото така са гласували 2,5 млн. българи, контрира Трифонов. Не, ако реши парламентарната група, опонира Караянчева. 

Няма как сега да се купят 12 000 машини за гласуване сега, няма да има във всяка секция, в момента се обсъжда, каза председателят на парламента. 

Електронно гласуване ще има. Но в момента не може да се гарантира тайната на вота, докато нямаме доказателства за ,сигурност на системата, няма как да стане, обясни още Караянчева. Тя подчерта, че българите още нямаме лични карти с чип. Още се борим с корпоративния вот, представете си, че някой работодател подреди работниците да гласуват в редица пред един компютър, какво правим, заяви тя. 

Защо хората излизат да протестират, защо са толкова гневни, попита Трифонов. Аз уважавам хората, които протестират, това е корективът на управляващите, за да не полетят в облаците, коментира Караянчева. Според нея партиите, които се прилепят към протестите, ги опорочават. Караянчева даде като пример за положителните промени в държавата фактът, че България е най-големият производител на велосипеди. 

Не съм сиромахомил, но огромна част от хората не разбират хвалбите ви, контрира я Трифонов. 

Делян Добрев подаде оставка, ние не я приехме, колегите от БСП го дадоха на Конституционния съд, и той се произнесе - няма нарушение на закона, обясни Караянчева в отговор на зрителски въпрос. 

Увеличаването на данъка на старите коли беше по искане на кметове. Това е част от борбата за по-чист въздух. Дава се възможност на кметовете и общинските съвети да определят размера, обясни Караянчева. Целта е да се карат по-малко стари коли, стана ясно от думите й. 

От опозицията идват в пленарна зала, регистрират се и това не им се води неизвинено отсъствие, получават си парите, каза още председателят на парламента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6005

6

катя

02.12 2018 в 14:26

е как ще намаят субсидиите те да не са прости прости сме ние дето ги назначаваме да седят там и да ни обират хубавичко

6000

5

diamat

27.11 2018 в 10:50

ами да е кур - да ти го начукам.... ама то е акъл - как да ти го начукам... така ми казваше Чочо

17439

4

мнение от IP

27.11 2018 в 10:47

Хора, не се ли чувствате безпомощни, като удар с главата в безкрайна стена? "Вдигаме данъците на старите коли, за да спрете да ги карате", А НЕ "Ще създадем условия да може да заработвате пари за нови коли." "Изплатени са бонуси в Агенцията по вписванията, защото такава е наредбата". А НЕ "Ще променим наредбата, така че да се понася и финансова отговорност за случаи като сриване на Търговския регистър". ....Отстъпвате крачка назад, а там ви дебне Нинова и си спомняте първата и реплика през 2013 г. "Ще предложим отмняна на забраната за пушене".......

6000

3

diamat

27.11 2018 в 10:03

Ама верно е много тъпа