Цвета Караянчева ще води делегация в Москва, в нея е и Сидеров

OFFNews 24 юни 2019 в 12:31 2536 0

Цвета Караянчева

Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева ще бъде водач на парламентарна делегация в Москва, съобщиха от Народното събрание.

Делегацията ще направи официално посещение в руската столица на 25 и 26 юни 2019 г. В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за приятелство България – Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.

На 25 юни 2019 г. Караянчева и народните представители ще се срещнат с председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската федерация Валентина Матвиенко. По-късно те ще разговарят с министъра на външните работи Сергей Лавров.

Програмата на посещението предвижда полагане на венец на гробницата на Незнайния войн в Александровската градина до стената на Кремъл.

На 26 юни 2019 г. председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще направи изказване по време на пленарното заседание на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската федерация. Цвета Караянчева е първият председател на българския парламент, който ще направи изказване пред Федералното събрание на Руската федерация, се посочва в съобщението.

По-късно тя ще се срещне с председателя на Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация Вячеслав Володин.

По време на визитата е предвидена и среща с българската общност в Москва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови