Цветан Цветанов вече не е народен представител

OFFNews 29 март 2019 в 09:50 2991 3

Народното събрание прие оставката на Цветан Цветанов като народен представител. 121 депутати гласуваха "за", 7 - "против", а 3 - "въздържал се". 

По този начин Цветанов се оттегли и като председател на парламентарната група на ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

След като оставката му бе приета, Цветанов проведе среща с лидера на НФСБ Валери Симеонов в една от стаите на ПГ на ГЕРБ в Народното събрание. "В близките дни ще се покаже дали парламентът ще работи трудно без Цветан Цветанов", коментира Симеонов след срещата. Той още допълни, че двамата са провели личен разговор, и отказа да коментира пред медиите.

Среща бе проведена и с лидера на "Атака" Волен Сидеров, който също отказа да коментира за какво са разговаряли с бившия лидер на ПГ на ГЕРБ. 

Вчера стана ясно, че начело на групата ще застане досегашният председател на парламентарната комисия по здравни въпроси Даниела Дариткова. Депутатското място на Цветанов пък ще бъде поето от 27-годишният състезател по мотокрос Георги Недев, който е общински съветник във Велико Търново и е завършил завършил педагогика на обучението по физкултура и магистратура по публична администрация във Великотърновския университет.

Цветанов обяви оставката си след проведена среща с премиера Бойко Борисов в сряда. Цветанов все пак остава на позициите си заместник-председател на партията и председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

Оставката на Цветанов е следствие на скандала с апартаментите, придобити от кадри на ГЕРБ на цени под пазарните. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

2

aviatora

29.03 2019 в 12:42

Първите два раздела съдържат преките посегателства срещу властта. Това е което ги отличава от останалите престъпления в тази глава.

Разликата между тях. Раздел І “Измяна” съдържа в себе си посегателства срещу вътрешната сигурност в държавата или посегателствата срещу властта от вътре.

Раздел ІІ “Предателство и шпионство” съдържа престъпления, които засягат външната сигурност в страната или националния суверенитет, териториалната цялост и военната мощ на държавата. С други думи в този раздел ІІ се съдържат такива престъпления, които представляват съдействие на друга държава в нейната дейност срещу България.

В следващия раздел ІІІ “Диверсия и вредителство” се съдържат политическите престъпления, които представляват косвено, опосредствено посегателство срещу властта и това са престъпленията диверсия и вредителство, които имат сложен или комплексен обект. Това са престъпления, които въздействат пряко върху икономическата база на страната, като чрез това въздействие в крайна сметка се...

17156

1

aviatora

29.03 2019 в 12:40

Тази бандюга трбва да бъде съден за:
ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА
Родов обект на тези престъпления е държавата с нейната републиканска форма на управление. Наречени са още противодържавни престъпления. Всички те уреждат политическите обществени отношения установени в страната, възникващи и съществуващи в процеса на упражняване на властта в страната от държавните органи. От обективна страна всички тези престъпления са обективно годни да засегнат държавата или властта в страната. От субективна страна става дума единствено и само за умишлени престапления /тук няма непредпазливи престъпления/ и са извършени почти всички с пряк умисъл. Освен това почти всички престъпления от субективна страна се характеризират и със специална цел – деецът трябва да преследва тази специална цел, която най-общо казано е политическа цел или цел за засягане властта в републиката.

Системата на тези престъпления обхваща разпоредбита на чл. 95-110 от НК. Тези текстове са разпределени в четири раздела. Първите