Цветанов: Коментарът на Радев за апартаментите е предизборна опорна точка

OFFNews 21 март 2019 в 13:27 3805 5

След като Румен Радев вече взима страна за апартаментите, може да си направите равносметка 2 месеца преди изборите каква е основната опорна точка, в която ще се движат нашите политически опоненти.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на изказването на президента Румен Радев по повод казуса със закупените на преференциални цени апартаменти от ръководни кадри на ГЕРБ.

По-рано днес президентът заяви, че няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да го разследва "по беззъбия закон, наложен от самия него". Той още допълни, че очаква "гарантираното" оневиняване на Цветанов отново да се размине с моралните присъди на обществото.

Цветанов заяви, че "неформалният лидер на БСП" заема позиция, както го е направила снощи Корнелия Нинова. Според него обаче няма какво повече да се коментира, тъй като всички закони са спазени.

"Нека да оставим тези, които могат, да дадат правилния отговор. Тази тема, колкото повече я говорим и повтаряме, тя е продължение на опорната точка на БСП. Мога да задам знаете ли колко въпроси на г-н Румен Радев и той няма да може да отговори и няма да има кой да му каже какво да каже", подчерта Цветанов.

Той определи казуса като "тактическо мероприятие, което фокусира вниманието върху ГЕРБ" и допълни, че атаките срещу него се случват все предизборно, като припомни за прокурорската проверка от 2013 г., от която нищо не излязло.

Цветанов отново не можа да отговори колко струва апартаментът му и на какви цени фирма "Артекс" предлага имотите си на останалите си клиенти, но все пак е убеден, че не е закупил имота на преференциална цена. 

Лидерът на групата на ГЕРБ още коментира новото разкритие на "Свободна Европа", че неговата кумица - заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева - е получила апартамент в същата сградата на преференциални цени.

"Нейният съпруг е осми на световното по колоездене преди 20-30 години. Имат един хубав, сериозен бизнес от 30 години. Защо да не може да си купи апартамент? Защо да се притеснява човек, когато е направил всичко прозрачно, легално. Това, което тя е подписала, като декларация преди една година си е упоменала всичко това. Това, което аз съм направил преди една година, е да си подпиша нотариален акт, в който съм участвал в сделката. Ние по закон сме длъжни да го декларираме. В тази си декларация ще направя това, което правят всички обществени личности", допълни Цветанов и отново повтори, че всичко е законно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

4

мнение от IP

21.03 2019 в 16:42

В България винаги всичкo е законно, на Пеевски доходите са законни също. Предлагам да няма прокуратура, че поне да спестим парите за нея.

11719

2

Краси

21.03 2019 в 13:53

Цецерон - хем насран, хем голям!

14469

1

случайно прочетох

21.03 2019 в 13:44

Никой нормален вече няма да си купи апартамент от Артекс , защото ще рискува съседите му да са цървули и дзифтари!