Цветанов: Не съм нарушил закона, но трябваше да застана зад приятелите си

OFFNews | 30 март 2019 в 13:23 | 3310 |4

В ГЕРБ очакваме да имаме най-много евродепутати в следващия Европейски парламент. Задължително трябва да имаме поне 6 евродепутати, като по всеобщо мнение 7 души също е напълно реалистична прогноза. Защо да нямаме и 8? Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Поморие непосредствено преди старта на областния регионален семинар на ГЕРБ-Бургас.

Според Цветанов европейските избори ще дадат вот на доверие към ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов да продължат да изпълняват своята 4-годишна управленска програма, в която са заложени основите на държавния просперитет. „В нашата платформа за евровота ще акцентираме върху всички общи цели, които имаме с политическото ни семейство ЕНП. Поредното доказателство за нашата принадлежност дойде от подписването на споразумението със СДС за съвместно явяване на изборите и по този начин се вслушахме в призива на председателя на ЕНП Жозеф Дол да не се разпиляват десни гласове“, коментира той.

Според Цветан Цветанов докато ПП ГЕРБ показва какво я обединява с ЕНП, БСП подчертават своите различия с ПЕС и председателя й Сергей Станишев. „Мога да гарантирам, че в нашата листа с кандидати за евродепутати няма да има хора, обвинени за прани на пари в особено големи размери, защото това би означавало, че искаме да ги скрием в ЕП“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

„В живота и политиката трябва да знаеш кога е дошъл моментът да направиш крачка назад или настрани, за да продължиш напред. Макар и да не съм нарушил закона, нямаше как да допусна този случай да урони престижа на партията. Аз се интересувам от силата и единството на ГЕРБ, а не от конкретни постове“, обясни Цветанов. Той подчерта, че е показал своята солидарност с колегите си Димитър Главчев, Валентин Радев, Николай Нанков, Ивайло Московски, Цецка Цачева и Ваня Колева, които също без вина се разделиха с позициите си. „Трябваше да застана зад приятелите си. Аршинът трябва да е еднакъв за всички“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Той допълни, че БСП в такива ситуации могат само да дават оценки и да съдят, но не и да поемат отговорност, като даде пример с катастрофата край Бяла. Цялата атака срещу себе си Цветанов сподели, че си обяснява с наближаващите избори.

Зам.-председателят на ГЕРБ говори и по темата с изказването на турския външен министър. „Неделя има избори в Турция, които се очертава да са много оспорвани. Аз лично с това си обяснявам изказването“, каза Цветанов и заяви категорично, че не е имало намеса на турската страна в поправките в Закона за вероизповеданията. „Направихме всичко, водени от интереса и свободата на вероизповеданията у нас. Като съседни държави сме длъжни да запазим добрите си отношения с Турция и да правим премерени изказвания. Не бива да забравяме, че имаме и общи цели, свързани с бежанския поток, който е неизменна част от националната сигурност на двете държави“, обясни Цветан Цветанов

Препоръчани материали
zuljin

Рейтинг : 1465

30.03 2019 в 21:07 4
+ 9
- 0
НАРКОТРАФИКАНТИ!!!
ФАЛШИФИКАТОРИ НА ИЗБОРИ!!!
КРАДЦИ НА ЕВРОСРЕДСТВА!!!
РЕКЕТЬОРИ!!!

ГЕРБ = ОПГ от бивши МИЛИЦИОНЕРИ и техните роднини!!!
ордер

Рейтинг : 11250

30.03 2019 в 18:54 3
+ 11
- 0
Иво Христов ”гъделичка” Цветанов, събра бисерите му от ”Панорама”
30.03.2019 554 6

Началникът на кабинета на президента Иво Христов събра във фейсбук всички бисери, които вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов успя за кратко да изръси в ”Панорама”. Той ги е озаглавил: ” BEST OF Цветан Цветанов в ”Панорама””. Ето и някои от тях:

"Емоционалните решения правят езера".
"Няма нищо, което да бъде като криминално".
"Ситуацията е такава: имаме предизборен период и в момента понеже всичко се обърна в говоренето за това, което съм направил аз и други български граждани, нека да попитаме това не допринесе ли за отместване на темите от европейските избори по европейските политики".
"Няма никакво вмешателство на който и да било орган, който има отношение към всичко, което е свързано с дейността на тази фирма".
"Ще обиколя цялата страна много повече като посещаемост".
"Знаем кой е първия и всички останали работим по хоризонтала, за да може вертикалА да е добре".
"Всяко едно решение, което се взима от управляващата партия, няма как да не участваш във взимането на дадените управленски решения, защото политическата отговорност и политическата партия е тази, която всъщност ни дава силата и самочувствието, че се движим в правилната посока с доверието, което получаваме от нашите структури".
https://mobile.frognews.bg/article/173489/

ордер

Рейтинг : 11250

30.03 2019 в 18:52 2
+ 9
- 0
Всичката паплач в ГЕРП е култивирана, селектирана, боклук до боклук. Щом Борисов прие в ШАЙКАТА му да му служат Харизанов, Яне Янев, Антон Тодоров, Томата и Гърневски, а за капак там е и ЦВИНОКИО, значи всякакъв коментар за морал и чистота е АБСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕН...


Да, даааа .... а иначе най-добре за България е всичките, цялата ШАЙКА начело с байхУЙя да скачат в тоалетната, НИНОВА да сипе достатъчно количество сода каустик и да пусне водата три пъти!!!!!
aviatora

Рейтинг : 5021

30.03 2019 в 14:39 1
+ 0
- 0
БАНДЮГО, ЗА ТЕБ САМО Е НОРМАЛНО!!! ГНУСНА ГНИДО КРАДЛИВА!!!!!!