Цветанов: Проверката на Горанов показва, че няма човек, който може да бъде защитен

ÓFFNews 23 ноември 2018 в 11:50 4050 3

Започнатата проверка на министъра на финансите Владислав Горанов показва, че "няма човек, който може да бъде защитен и да не бъде проверяван при постъпване на съответни сигнали", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента днес.

"Това е нещо съвсем нормално, което е казал главният прокурор, и съвсем закономерно е всяка една информация, която постъпва с някакви данни, да бъде проверена, за да може да се спрат всякакви възможни интерпретации или спекулации", допълни той.

На въпроса дали е бил в течение на това къде живее Горанов и кой му е предоставил имота, Цветанов отговори, че не питал колегите си такива въпроси, защото не е "в това си право". Той коментира, че това го връща във времената, когато самият той е бил подложен на многократни проверки, и заяви, че е редно да се оставят компетентните органи да си свършат работата.

"Убеден съм, че и при Владислав Горанов, когато приключи проверката, той ще може действително да даде отговор на всичко това, което питате мен. Не смятам, че трябва в момента да интерпретираме или да създаваме новини."

Председателят на ПГ на ГЕРБ отговори на въпроси и за назначението на дъщеря му в Световната банка, като заяви, че тя не е получила помощ от бившия европейския комисар от България и вицепрезидент на Световната банка Кристалина Георгиева.

"Моята дъщеря е кандидатствала както всички деца - когато завършат своето образование, кандидатстват, където преценят, че могат да се реализират", подчерта Цветанов, като допълни, че по последни данни в Световната банка работят над 100 българи.

Той също така изрази очакването си до 2019 г. България да бъде приета в Шенген по въздух.

"Смятам, че вече има много по-големи надежди България да се присъедини към Шенгенското пространство. На първа стъпка въздух, евентуално и вода, и на по-късен етап - и сухопътна граница. Убеден съм, че в края на сегашната комисия това нещо може да бъде факт."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

3

kokoten

23.11 2018 в 15:27

....има,има,к'во стана с твоите пет апартамента,дето ги беше купил тъста с пенсийката си,и тъщата със спестяванията от заплата....какъв наглец...просто да се не начуди човек.

8931

2

AnderXale

23.11 2018 в 12:35

Тук работата нещо намирисва. Влади явно се нарежда сред най - черните овци и бързат да му измият суратя преди да са загубили властта. А ние обикновените хора просто искаме да видим корумпиран политик зад решетките. Май ще има да почакаме...