Цветанов: Прозрачността е над всичко, на Румен Радев това не му харесва

OFFNews 08 януари 2019 в 17:27 4955 7

Когато инвестиционният разход за модернизация на Българската армия се прави прозрачно, на президента Румен Радев не му харесва. Винаги сме казвали, че прозрачността е над всичко.

Това заяви на брифинг днес председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, съобщи "Фокус".

„Президентът искаше да приключи процедурата в служебния кабинет с назначения от него министър-председател и министър на отбраната. Въздействието, което по всяка вероятност може би е било оказано, е за да се вземе решение непрозрачно“, каза още той.

Цветанов призова Румен Радев да "възприеме позицията си като президент, а не като президент на БСП и като човек, който по всяка вероятност иска да защитава други интереси, но не и националните“.

По негови думи решението на парламента за закупуване на нов тип боен самолет за Военновъздушните ни сили "ще бъде на базата на експертизите".

„Окончателното решение е чисто политическо, но не на база на съгласувателната процедура и експертните оценки“, категоричен е Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ определи протеста на българските превозвачи срещу т. нар. пакет „Мобилност“ като "национална тема на България", а не "на партиите и политическите семейства". 

Цветан Цветанов отново отправи критика към президента Румен Радев, който "два дни преди гледането на пакетите в комисията по транспорт завява, че държавата ни се е провалила".

„Това не е нормално за генерал, който е участник в много процеси, и се предполага, че ще има смелост и раздаване за всяка битка и ще може да обедини всички“, категоричен е зам.-председателят на ГЕРБ. „Трябва като българи да се обединим, независимо кой от кое семейство е, дори и опозиция и управляващи трябва да бъдат ръка за ръка, когато се защитават национални интереси, а не да се търси разделение на нацията“, добави той.

Цветанов посочи, че „президентът Румен Радев е имал три срещи с Емануел Макрон, когато темата за мобилността беше актуална" и попита дали тогава тя е била поставена на дневен ред или само са били отчетени добрите двустранни отношения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

4

ЛАФЪРДИЕВ

08.01 2019 в 18:43

ЦВЪЦКО ЦЕЦЕРОНА май почна много да си изпуща нервите...
Ми то скандал след скандал от гърбоидни калинки кат са трупа ката ден... На негов г... са пишат...
Га са срина Търговскио регистър? Га сколасаха данданията с минетките да забъркат? Га успяха и първата държава-пират в ЕС да ни напраят..
Га са издъниха с т.н. конкурс за авиони.. Променян в движение.. Къде им е ОФИЦИАЛНИЯ ДОКУМЕНТ за подредба на класирането - Локхийд първи, останалите след него.. НЯМА ТАКЪВ..
И не може да има, щото черно на бяло ще покажат, че Локхийд не покрива 4 от 7-те критерия на заданието..
Ама де тоз акъл да отменат конкурса и в ОПГ-то да си приемат ПОЛИТИЧЕСКО решение за Ф 16.. ОФИЦИАЛНО.. Без да са пънат сега данданията да се пренесе и в говорилнята парламент.. А те решението на парламента кат тенекийка на задника да сложат..
Факт - Болен, Корем Воеводата и Далаверко са снишиха.. Скриха си ос... гащи..
И на преден план - само ГЪРБОИДНИ КАЛИНКИ са подвизават..

11719

2

Краси

08.01 2019 в 17:50

"Не искам да влияя на комисията, но за мен F16 е най-добрият самолет" - суперпрозрачно изказване на премиера в контекст "Внимавайте кой самолет ще изберете, после да не плачете".
 
X

Подкастът на OFFNews