Цветанов: В България БСП са против Пакта за миграцията, в ЕП гласуват за него

"Представящите "Визия за България" са повече от гражданите"

OFFNews 24 ноември 2018 в 17:22 4084 1

Снимка Пресцентър ГЕРБ

По време на дебата за пакта на ООН за миграцията, от опозицията удобно са пропуснаха факта, че той няма правна стойност, коментира зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на форум на Предприемачи ГЕРБ в Поморие.

„Оказа се, че те в България призовават да не се присъединяваме към пакта, а евродепутатите им са го подкрепили в ЕП“, заяви той.

Цветанов посочи, че вчера Народното събрание е ратифицирало актуализираното общо споразумение на ЕС с Турция, свързано с бежанците. „Като външна граница на ЕС ние сме особено уязвими в случай на сериозен миграционен натиск. Затова изпълнението на това споразумение за нас е особено важно. Най-яростните опоненти на ратификацията бяха именно БСП, които и от тази тема се опитата да създадат хаос.“

Цветанов коментира идеите на БСП от тяхната "Визия за България". Според него визията им няма алтернативи и решения, а е поипулустка и целта ѝ са оредсрочни избори.

„Много често, когато БСП представят „Визия за България, представящите са повече от гражданите. Ето това е оценката на хората за БСП“, каза Цветанов. По думите му няма как Корнелия Нинова да твърди, че годишно се крадат по 10 млрд. лв. от обществени поръчки, при положение,че средствата, които за една година се разпределят в страната по всички програми, са 4.5 млрд. лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови