Цветанов е убеден, че Русия ще опита да се намеси в изборите у нас

OFFNews 10 февруари 2019 в 11:00 5050 7

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че е убеден, че Русия ще опита да се намеси в изборите у нас. 

"Виждам какво се случва в държавите от ЕС. Какви са притесненията ѝ. В някои от министерствата в държавите членки се създадоха специални звена, които да работят точно за тази пропагандна дейност, която правят", коментира Цветанов пред bTV.

Цветанов обяви вчера, че Комисията за контрол над службите за сигурност ще направи изслушване на компетентните органи и институции във връзка с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и информацията, че агент на руското военно разузнаване под псевдонима Сергей Федотов е свързан с отравянето му, както и за възможна връзка със случая "Скрипал".

"Когато излиза такава информация в определени медии, съвсем нормално и закономерно е парламентът да има съответната информираност от компетентните органи. Затова в четвъртък ще има такава среща… Убеден съм, че по този начин ще можем да ограничим възможността за някакви спекулации и че ще може да се говори по същество и за взаимодействието, което имаме с нашите европейски партньори", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

"Трябва да разберем първо дали има съвпадение на датите и периодите, в които е посещавал страната ни и Великобритания. За Великобритания вече е установено, че е имало присъствие на този служител на службите на Русия. Ако има подобно присъствие в същия период в България, когато съвпада с казуса „Гебрев”, тогава ще има много интересни въпроси, които ще бъдат зададени на компетентните органи и на тези, които трябва да отговорят", обясни депутатът.

На въпрос дали ако тази информация се докаже, ще се стигне до изгонването на руски дипломати Цветанов отговори: "Имам една моя лична позиция, но не бих искал да я коментирам, защото представлявам парламентарна група. В тази посока ще се въздържа от коментар. Споделял съм всички мои виждания с премиера и хора, които имат отношение".

Цветанов коментира и поредния сблъсък между правителството и президента Румен Радев – по повод позицията на държавата за Венецуела.

Депутатът посочи, че кабинетът е този, който определя външната политика на страната. 

"Начинът, по който Радев направи неговата позиция, той допълнително създава напрежение и предпоставки за разделение в обществото", коментира Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

7

Hissarion

11.02 2019 в 10:32

Тоя чекист-монархист Решетников сигурно е по известен в България, отколкото в самата Русия. И Цвъко има сериозен принос за популяризацията му у нас. Очаквам скоро да му дадат и самостоятелно предаване в Европа, Канал 3 или друга медия със съмнителна собственост.

10372

5

elbarbudo

10.02 2019 в 17:57

Аз пък съм убеден, че цветанов има спешна нужда от лоботомия.

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

10.02 2019 в 14:32

За изборите - не знам.. Ама, че русофобията муй разместила бая бръмбарите в главата... Си е видно от всяко негово изцъкване по де що има въпроси.. На тоз виден титан на мисълта и ФСИЧКОЛОГ...

6162

1

red-army

10.02 2019 в 11:30

....и за какво им е да се месят? От 5 партии в парламента, само 5 са на директен отчет в Русия. ГЕРБ е партия на Газпром т.е. Русия, БСП, Атака, Воля, Патриотите и ДПС са формирования на Решетников.

За какво и е на Русия да се меси? Кого друг да изберем освен подчинени на ГРУ?

Няма да изберем адвокатчетата уж демократи на ЦРУ, пардон USAID, пардон Америка за България....