Цветанов към президента: Големите амбиции се раждат с големите комплекси

ОFFNews 18 април 2018 в 10:54 3215 2

"Големите амбиции се раждат с големите комплекси, а у нас е достатъчно светло и всичко това се вижда."

Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод публична лекция в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) на президента Румен Радев, в която държавният глава заяви, че  е "крайно време да включим прожекторите, да осветлим процесите в България".

Днес Цветанов обяви, че да се иска светлина и прозрачност в момента, когато страната ни е под прожекторите на европейските лидери и институции, е "израз на политическа неадекватност".

"Прожекторите са включени, господин президент. Наложително е не да призовавате към светлина, а да се опитате да видите видимото, че България върви в правилната посока и че институциите ни се борят за обществено доверие с дела, а не с деструктивни внушения. Според вас няма малки и големи държави, а такива с големи и малки амбиции", каза днес от парламентарната трибуна Цветанов в отговор на държавния глава.

Той каза още, че страната ни е благонадежден партньор и похвали как върви българското европредседателство. "Бяха проведени 1000 срещи в Брюксел и София. Остава срещата на върха на държавите членки на ЕС и Западните Балкани. Диалогът между ЕС и Балканите придоби нови измерения, длъжни сме по-успешно да отстояваме интересите си, правим всичко възможно да има диалог", обясни Цветанов и обяви, че среща между ЕС и Турция във Варна е разчупила ледовете и тонът се е смекчил. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови