Цветанов категорично отрече ГЕРБ да има общо с обвинението на Елена Йончева

OFFNews 25 януари 2019 в 21:44 4940 10

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов категорично отрече неговата партия да стои зад обвинението, което прокуратурата повдигна на Елена Йончева за пране на пари.

Цветанов даде пример с т. нар. "Суджукгейт". "Ние веднага се разграничихме от Живко Мартинов. Той напусна всички ръководни позиции. При БСП е точно обратното. Подобни лица се превръщат в герои", посочи той в ефира на БНТ и попита риторично защо левицата застава в подкрепа на Елена Йончева.

Зам.-председателят на ГЕРБ все пак отбеляза, че всеки е невинен до доказване на противното. Според Цветанов трябва да има върховенството на правото, тъй като неговият колега Вежди Рашидов правилно е констарирал, че той си е държал спестяванията в КТБ, а се оказало, че друг ги е харчил.

Цветан Цветанов отрече той да е доброто ченге в партията, а премиерът Бойко Борисов лошото. "Борисов и аз сме различни хора. Всеки има свой темперамент и способност да мотивира хората на публични мероприятия. Премиерът беше много ясен с посланието си към всички в препълнената зала. Той каза, че трябва да имаме повече публичност и по-добро представяне на свършеното. Някои от политическите фигури в ГЕРБ не са достатъчно активни", заяви той.

Цветанов изтъкна, че всеки един политически лидер има правото да мотивира и да алармира за проблеми, ако има такива. "При нас не е дилемата дали ще бъдем първи на изборите, а дали държавата ще продължи по този път, по който е вървяла с това успешно европредседателство", добави той.

Цветан Цветанов коментира още решението на парламента да даде мандат на правителството да преговаря със САЩ за закупуване на нов боен самолет F-16. "С това геостратегическо решение, което взехме, ставаме част от отбранителните способности на НАТО. Нашите съседи са с F-16 и ние ще имаме интегриран подход да защитим сигурността ни", каза той.

Според него е нормално поведението на президентската институция, след като е взето решение от парламента и е бил проведен дебат за новите самолети. Ценя становището, което е било изразявано в подкрепа на F-16 от лeтеца Радев. Не подкепям решението на политика Радев, отбеляза Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

8

AnderXale

27.01 2019 в 18:15

ГЕРБ създадоха чудовището КТБ, наливайки държавните средства там, след което, когато Цветан Василев се помисли за голям играч, му свиха сърмите и го изкараха най - големия престъпник. А сега се правят на света вода ненапита. А че прокуратурата е изцяло зависима от лицето по - горе, е видно и за малките деца! Не сме видели нито един гербаджия осъден! Случат "Московски" е показателен!

20696

6

Новак

26.01 2019 в 05:51

Но основният въпрос е - ние защо мълчим?

20696

5

Новак

26.01 2019 в 05:50

А неговия колега Рашидов не е ли получавал “специални” лихви от КТБ? Защо не си е направил влог в ДСК например? Произходът на тези лихви какъв е? Ако някой даде пари на някой гангстер с ясното съзнание, че с тези пари ще се извърши престъпление - това не е ли съучастничество? Ако някой получава пари от гангстер, знаейки, че тези пари не са чисти - това не е ли пране на пари?
Изобщо цялото изявление е “гузен негонен бяга”. Дали има някой мислещ човек в България, който да не се сеща кой стои зад “повишената” активност на прокуратурата?
Съсипаха цял стопански отрасъл като тютюнопроизводството - прокуратата мълчи. Защо?

26179

3

ELPIDA

25.01 2019 в 23:05

Нагла Кукумявка!Един чук в главата и как мълниеносно ще ти мине амнезията !

6239

1

Izoblechitel

25.01 2019 в 22:03

Гнусен плъх!