Цветанов липсва в парламента, а Пеевски е полезен. От Доган да се надяваме на евтин ток: Вежди Рашидов за скандалите у нас

OFFNews 01 юли 2019 в 12:15 12284 1

Нормално е Бойко Борисов да се ядоса и да ореже партийните субсидии, когато постоянно го провокираш непрекъснато и го нападаш. И аз бих постъпил така, заяви депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по култура към Народното събрание Вежди Рашидов, визирайки БСП и лидерът ѝ Корнелия Нинова.

"Вижте, не може един управляващ премиер да го предизвикваш непрекъснато, нападайки го. Какво беше това чудо да се правим на народняци - попита Рашидов. - Козички болни - отиваме да ги прегръщаме и да се снимаме; дечица болни, отвън - палатки, отиваме и си правим евтин пиар. На родолюбци станахме, докато уредим Елена Йончева да получава 15-20 хиляди евра заплата. И млъкна. Това ли беше всичко? А послание някакво към България? Какво ще направим за България? Делян Пеевски беше целият пиар. И сега една тишина. Естествено е Борисов да се ядоса. И аз бих се ядосал и да кажа: "Айде тогава без пари ще карате пък!"

Намаляването на субсидията ще доведе до други неща, други пари ще управляват - посочи Рашидов и все пак се разграничи от крайната мярка лишаване на партиите от държавно финансиране или символично: "Смятам, че във всяка цивилизована страна държавата трябва да финансира това, за да може да бъде по-независима политиката".

Придобития от почетния председател на ДПС Ахмед Доган ТЕЦ Варна Рашидов коментира с думите:

"Да се надяваме, че ще получим по-евтин ток, аз разчитам на евтиния ток. След зърнения резерв сега е хубаво и за студения да отговаря някой. Зърнения го източихме. За студения няма да мога да ви кажа, не съм енергетик, няма да мога да го изкоментирам."

Увери, че не се интересувал какво прави Делян Пеевски. Смятал, че е "полезен" - напоследък правел законопроекти, което било и основната задача на народния представител.

Отишлият си от парламента и ГЕРБ Цветан Цветанов заради Апартаментгейт липсва в парламента - смята Рашидов:

"Ако кажа, че липсата на Цветанов не се усеща... аз не съм човек, който е типа предател, който веднага ще му обърне гръб. Разбира се, че се усеща. Никой не отрича това, че Цветанов е много добър организатор, човек, който много добре работеше със структурите, но трябва да си дадем ясно сметка, че всяка партия е като бизнес - има един собственик, който е учредител или създател. Създател на партията е Бойко Борисов."

За констатацията на КПКОНПИ, че в Апартаментгейт няма конфликт на интереси Рашидов заяви, че само "един глупав човек може да си въобрази, че от това ще изкара конфликт на интереси. Ние още не разбираме в демокрацията, в капитала, в частния бизнес, че едно нещо е като картината - струва толкова, колкото ѝ вземеш, колкото се договориш. Пазарна икономика се казва. Ако искам, ще си го договоря за един лев".

Самият той купил апартамента си на цена 900 евро за квадрат без ДДС. Толкова струвал "на чертеж". 

Рашидов допълни, че всички купуват имоти на данъчна оценка и че тези, които говорят "охотно" по темата с евтините апартаменти за хора от властта не са купували за повече от 500 евро. Ако той разкажел информацията за тях, щели да "зареват".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови