Цветанов пита БСП откъде ще дойдат парите за техните мечти

Прочетете 'Визия за България', после ще говорим за реални политики, посъветва Георги Свиленски

OFFNews 22 юли 2018 в 15:00 3168 4

Снимка ГЕРБ

Цветан Цветанов

Откъде ще дойдат парите за тези техни мечти попита председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в Казанлък по повод представения вчера проект на БСП "Визия за България".

"Никой от БСП обаче не каза откъде ще дойдат парите за тези техни мечти. След управление на БСП винаги има хаос и дефицит поне 5%", заяви той в града, където бе за откриването на реконструирани и рехабилитирани улици и междублокови пространства.

Много е лесно да кажеш нещо популистко и добре звучащо, но е трудно после да изпълниш обещаното, коментира той. „Затова - допълни той - политиката е за отговорни хора, които могат да изпълняват ангажиментите си към хората.“

„БСП вчера призоваха - детските градини да се безплатни, минималната работна заплата да е 60% от средната, да има още по-високи пенсии, да има прогресивен данък. Не чухме обаче какви са финансовите параметри на тези искания, не казаха дали това отново няма да изстреля дефицита в неразумни от икономическа гледна точка стойности“, отбеляза Цветанов и допълни, че призивите за национализация са "отдавна затворена страница".

Той благодари на БСП, че са подкрепили позицията на премиера Борисов за мигрантите, която той отстоява още от Европейския съвет на 28 юни. „От опозицията искат да пригласяме на страните от Вишеградската четворка. Тези страни, които се характеризират с по-антиевропейско говорене, ще получат с 24% по-малко средства за кохезионна политика, докато ние ще получим 2 милиарда лева повече“, каза Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Цветанов коментира и клипа, който ГЕРБ вчера разпространи и който дава "сериозни поводи за съмнение", според ГЕРБ, че Корнелия Нинова е отговорна за провокациите в с. Шарково. „Ако това се окаже вярно – то това би било много ниско и безотговорно поведение. Докато ние сме били в опозиция никога не сме се заигравали със страховете на хората“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов заговори и за местните избори догодина. ГЕРБ искали след тях да имат не сегашните 130, а 145 кметове. На много места кандидатите на ГЕРБ вече били ясни.

В същото време зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" защити проекта "Визия за България" Георги Свиленски.

Според него приемането на документа би намалило корупцията в страната. В интервю за БНР той посъветва всеки, независимо дали подкрепя БСП или не, да го прочете. След това можело да се говори за реални политики и управленска програма.

На забележка на водещия, че БСП ще бъде упрекната, че предлага завръщането на държавата в икономиката, зам.-председателят на лявата парламентарна група обясни: „България няма да е първата, която да се върне към повече държава в икономиката. Това се случи и в Америка. Когато говорим за частните икономически интереси, стигаме до ситуацията в момента. Прекалено много бедни хора и прекалено малко богати, които управляват твърде много средства. За обикновените българи няма добър достъп до образование, здравеопазване”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

4

Еврофондове ве, нали така го правите и вие?

7014

3

Диди

23.07 2018 в 05:43

Питал от къде идват парите. Прави се на глупак, па може и да е.
Ами от тъщата бе глупако. Как не се сети!

12015

2

bobi aronoff

23.07 2018 в 00:33

Не правиш подаръци на Председателя на КРИБ Кирил Домусчиев за 50-60 милиона и готово .