Цветанов се надява на 7 евродепутати след вота през май

Александра Маркарян 21 януари 2019 в 10:19 2890 2

Имам 11 часовника от Бойко Борисов, по един за всяка изборна победа. И сега си имаме залог - ние сме малко суеверни. Убеден съм, че имаме потенциал и за 7 евродепутати и моята колекция от часовници ще се увеличи. 

Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по бТВ. Около 16-17 март партията ще представи листата си с кандидатите за евродепутати, съобщи още той. Все още не било определено обаче кой ще бъде водач на листата.

Цветанов коментира и сделката за F-16, като заяви, че цената, която държавата ще плати за изтребителите, ще намалява в преговорния процес със САЩ. По думите му изборът на F-16 е най-добрият възможен, защото по този начин България ще стане част от интегрирания подход в НАТО. „Няма скрити разходи, които могат да бъдат направени в последствие. Докато скрити разходи във всички останали самолети, които бяха разглеждани, по–специално „Грипен”, има възможност да се повиши тази цена”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Той категорично отхвърли определението на президента Румен Радев, че сделката за F-16 е „триумф на лобизма”: „Може ли, когато водиш преговори с правителството на Съединените щати, да го наричаш това лобизъм, може ли да говориш за лобизъм при положение, че погледнеш как са се купували и как са придобивани способности в съответните военновъздушни сили на държавите членки на НАТО в ЕС”.

„Ползвахме експертизата на бившия началник на Румен Радев – генерал Попов. Убеден съм, че той има много повече способности, както да решава проблеми, така и да бъде много по-земен, много по-всеотдаен за експертизата, която може да я предостави на съответните колеги в Комисията по отбрана”, добави Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови