Цветанов за записите: Трябва да е много близък човек, който преспива при премиера

OFFNews 30 юни 2020 в 15:46 8770 0

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

"Това трябва да бъде някой много близък човек, който под една или друга форма е оставал да преспива може би в резиденцията, в която живее в момента премиерът."

Така бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред БНР изтеклите записи, за които се предполага, че са с гласа на Бойко Борисов.

Не съм от този кръг на хора, които могат да останат с преспиване. Няма как да влизаш в спалнята на министър-председателя и на когото и да било, дори и да си поканен на гости по някакъв повод, в неговата резиденция, вила или апартамент, коментира Цветанов.

Във времето, когато бях министър на вътрешните работи, нито веднъж премиерът Борисов не ми се е обаждал, за да търси някакво съдействие или ходатайство към когото и да било, твърди бившият втори в ГЕРБ.

Сега обаче не бих могъл да бъда обективен, защото ситуацията е доста по-променена. И съдейки от някои от политическите решения, и съдейки от политическите изказвания, смятам, че може би вече има промяна и в поведението на Борисов спрямо всички тези министри, които са все пак на негово подчинение, отбеляза Цветанов.

Колкото по-бързо има категоричен отговор за това, което е изнесено в публичното пространство, дали е вярно, или не е - това ще намали както фалшивите новини, така и интерпретациите, които създават напрежение, призова още бившият вътрешен министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови