Тодор Байчев, БСП: Можем да влезем в парламента отново след решение на пленум

OFFNews 22 февруари 2019 в 09:08 2204 1

Снимка Архив

Начинът, по който може да бъде наредена една листа от партията, не е задължително да бъде харесан от избирателя. Именно преференциалният вот дава възможност тя да бъде пренаредена вътре в самата партия.

Това дава сигнал за всяка партия, каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Тодор Байчев по БНР. Той обясни, че решението, взето на заседание на парламентарната група на левицата, е депутатите да се откажат от възнаграждението си, като това изключва всякаква компенсация. "Взели сме решение и да се откажем от ползването на служебни автомобили от парламента, както и командировъчни. Г-жа Нинова е изпратила писмо до председателя на НС, в което заявява, че освен отказа ни, при промяна на правилника на работата на парламента, заедно с предложенията на ГЕРБ, да се имат предвид и нашите- за намаляване и замразяване на депутатските заплати", посочи депутатът от левицата.

На въпрос, дали народните представители от ПГ на "БСП за България" ще влязат в пленарна зала, за да защитят своето предложение, Байчев обясни, че вероятно преди това този въпрос ще бъде обсъден.

"На този етап Националният съвет на БСП е взел решение депутатите от левицата да излязат от парламента. Това може да реши Националният съвет, да прецени, дали трябва да се влезе в парламента, било за гласуване на президентското вето, по този, или друг въпрос", поясни Тодор Байчев. Той заключи, че БСП ще направи своето предложение за представители на новия състав на ЦИК.

"Принципът на избор ще е професионализмът, а не верността към председателя на парламентарната група. Ще изчакаме предложенията и на неправителствени организации, и на професионални гилдии, след това ще се направи селекция", каза депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5300

1

квазимодо

22.02 2019 в 10:00

"Националният съвет " естествено е много по- висшестоящ орган от Народното събрание. Стоят отвън , скимтят , обаче видите ли да се има предвид ние какво казваме. Е като искате да ви имат предвид ха влезте вътре като нормални . Пак казвам - на въоръжена борба другари.