Тренчев: Костов стана член на СДС малко преди да оглави съюза

OFFNews 01 март 2020 в 19:22 7446 3

„От 2014 г. не съм стъпвал в Америка. Нищо не съм приватизирал през живота си и никога не съм взимал кредити. С Иван Костов сме стари познайници, защото още през 90-та година на кръгла маса търсихме експерти в СДС. Костов беше домъкнат като експерт”, разказа бившият президент на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев  пред Нова тв.

„Още 1992 г. нашият конгрес излезе с декларация, че Иван Костов и Иван Пушкаров не трябва да се допускат в парламента. Считахме, че не трябва СДС да комуникира с такива хора. Костов стана член на СДС малко преди да го изберат за лидер. Дотогава той се водеше експерт. Той така или иначе стана министър и резултатите са ясни”, обясни Тренчев.

„Много са сделките. Чудя се защо се вдигна такъв голям шум. Има добри сделки, те са предимно на западни корпорации, които дойдоха, взеха заводи. Да, хората се намалиха като персонал, но взимат добри заплати. Има и няколко добри български сделки”, посочи бившият президент на "Подкрепа".

"Когато си лидер на нещо и членовете ти дойдат и посочат, че съответния директор- комунист, източва предприятието, ние нямаме избор, освен да идем при министъра и да настояваме този човек да бъде отстранен и заменен с друг. При това не посочвахме друг. Отиваше се с максимално количество документи и доказателства”, разкри той.

„Новите собственици на предприятията бяха наясно, че е по-добре да общуваш с профсъюза, отколкото с неорганизирана маса хора. Има прекрасни примери за взаимоотношения между синдикати и работодатели”, каза още Тренчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

3

Soldat Shveyk

02.03 2020 в 11:42

Костов беше поканен за експерт и член на СДС от Венци Димитров ( според агент "Павлов" / Тренчев "домъкнат ") през 1990 г. Като кандидат за депутат от СДС в Пловдивската листа беше избран и за депутат във ВНС през същата година.
Като член на СДС беше избиран на два пъти за финансов министър от СДС в кабинета на Д.Попов и като такъв в кабинета на Ф.Димитров.Сед това,през 1995 г. след оставката на Ф.Димитров стана лидер и направи от СДС една партия,вместо тумбата от партийни вождове от 16 различни партии,с безброй лични мераци и идеологически оперения.Тренчев е назначение на ДС ,за синдикален лидер.

15414

2

Hihi1981

02.03 2020 в 10:06

Тоя защо го изровиха от нафталина?Да не би да си мислят,че Костов ще сменя някой ?

3906

1

hristo

01.03 2020 в 19:59

На доктора Тренчев му покриха досието от ДС и го раздава голям борец против комунизЪма, ама с Луканката бяха първи дружки. Не искаше Костов в СДС защото бъркаше работата на "назначените борци за демокрация".