Учители привикани на 'наложителна' среща с депутатка от ГЕРБ

OFFNews 14 февруари 2019 в 12:45 4325 0

На "наложителна" среща с депутатка от ГЕРБ бяха привикани учители от Дряново, област Габрово.

Педагозите от Средно училище "Максим Райкович" прочели ултимативна бележка с гриф "присъствието наложително" и подпис на директорката си Катерина Стефанова, която допускала изключение само за учителите, ангажирани в занималнята.

Те не били единствените настойчиво "поканени". В другото учебно заведение в общината - гимназията по икономика, се обадил директно кметът Мирослав Семов, разказа bTV тази сутрин.

В крайна сметка на среща с депутатката е Иглика Събева, получила мандат от Габрово, отишли 40-ина души. Събрали се в ритуалната зала на общината.

Въпреки настойчивите покани и мястото на събирането, и кметът, и директорката твърдят, че нямало никаква принуда, учителката Петя Василева казва, че не разбрала точно за какво била срещата, но че била "много ползотворна". Друга - Мария Петкова - признава, че тя била "като завръщане на миналото,... по задължение".

"Няма задължителен характер. Твърдя съвсем свободно, че никой в това училище не е извършил дейност против волята си. Твърдя съвсем свободно, че никой в това училище не е извършил дейност против волята си", обясни пред тв екип директорката на "Максим Райкович" Стефанова.

Управляващата икономическата гимназия Мария Събева казва, че от нейното училище отишли шестима - повече от половината педагози.

Кметът Мирослав Семов твърди, че предложил мястото за срещата, но не я е инициирал - инициатор била депутатката.

От областната структура на ГЕРБ също не поемат отговорност - посещението не било съгласувано с тях.

Оказа се, че и депутатката не се приема за инициатор. "Вижте сега, аз присъствие не съм събирала. Кмета на община Дряново ми сподели в разговор да анализирам проблемите на учителите. Аз нали съм народен представител. И той ми сподели, че учителите имат желание да се видят с мене и да обсъдим актуални неща, които се случват в сферата на образованието", казва Иглика Събева пред bTV.

Снимки от събитието казват, че няма. Бележката също липсва от таблото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews