Управяващите отложиха коалиционния съвет за петък

Юлиан Христов 08 октомври 2018 в 10:44 1250 0

Насроченият за днес коалиционен съвет на управляващите е отложен за петък. По неофициална информация на него е трябвало да бъде обсъдена кандидатурата за нов главен секретар на МВР.

За момента официално не е съобщено защо съветът се отлага. По неофициална информация причината е, че не всички членове на коалицията са в София.

За провеждането коалиционния съвет беше съобщено от пресцентъра на партия "Атака".

В неделя стана ясно, че Волен Сидеров има намерение да постави пред коалицията въпроса за това МВР да бъде оглавено от човек на партията. Нещо повече - националистът дори вече имал предвид човек за поста.

Сидеров настоя "Атака" да поеме МВР след инцидент на пътя със съпругата му Деница и судански гражданин. В деня на инцидента оставка е подал националният координатор на партията Светлозар Лазаров, който беше главен секретар на МВР в правителството на Пламен Орешарски. Името на Лазаров беше спрягано за нов главсек на МВР.

Новоназначеният министър на вътрешните работи Младен Маринов, който пък се издигна в системата на МВР именно с протекцията на Лазаров, коментира критиките на Сидеров и заяви, че оставката му е в джоба.

"Вижте, проблемът за оставката на един вътрешен министър е винаги отворен, включително и моята, оставката ми е в джоба, така че когато ми бъде поискана от Коалиционния съвет, съм готов, естествено, това не е никакъв проблем. В конкретния случай всичко, което сме направили, е в рамките на закона“, коментира Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови