Урсула фон дер Лайен похвали Борисов, че не затворил черквите

OFFNews 19 април 2020 в 16:41 10591 10

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави българите с най-светлия християнски празник Възкресение Христово в телефонен разговор с премиера Бойко Борисов и похвали българското правителство, че е "проявило силна воля, като не е затворило църквите в момент, в който хората имат нужда от вяра и надежда".

Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Фон дер Лайен е изтъкнала още, че българите, посетили храмовете за Великден, са били дисциплинирани и са следвали препоръките за социална дистанция.

По време на разговора Борисов и председателят на ЕК са обсъдили плановете и възможностите на Европейския съюз за излизане от кризата, свързана с пандемията от COVID-19. Двамата са разговаряли и за разработването на конкретни мерки за бързо възстановяване на икономиките на страните от общността.

"В тази ситуация е нужно ЕС да покаже единство. Сигурен съм, че както винаги ще намерим ефективно решение на проблемите и заедно ще успеем да преодолеем в кратки срокове последиците от забавянето на икономическите процеси и растежа в страните", категоричен е министър-председателят.

Борисов е информирал Урсула фон дер Лайен за намеренията на България да ускори действията си за кандидатстване за чакалнята на Еврозоната, като е изтъкнал постиженията на страната ни в процеса по подготовката конкретните стъпки и усилия, които правителството, банковият сектор и надзорът в страната ни реализират съвместно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

10

birusa

21.04 2020 в 14:18

Бандита не затвори църквите, защото е суеверен и страхлив. Нито е вярващ, не е и религиозен (сам си загаси свещта), а пък за популацията му дреме, че може да бъде стригана - защото сме овце- и да ни натирва на кучето в гъза, защото тогава изпада в страхотно весело настроение.

23293

9

Стефан

21.04 2020 в 05:26

А, кукундрелата която успешно дозатри Бундесфера, и която килари клитор тури да дозатрие е-сето, има мнение и за БПЦ?
Аз също имам мнение за нея, но не мога да го кажа - тука сигурно четат и деца.

17156

8

aviatora

19.04 2020 в 20:22

Престъпникът от СИК ГО ХВАЛИ ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!

20699

6

Новак

19.04 2020 в 18:46

Абсолютно съм съгласен с OtSofia. Това показва нивото както на журналистите така и на управляващите.
Тези умници също така въведоха и това да спазваме “социална дистанция”. Явно не знаят, че това е термин в социологията и няма нищо общо с физическото разстояние между два индивида. Той показва степента на близост и разбиране между индивиди или група индивиди. Никой не ни пречи да общуваме и разбираме с близките си - и го правим всеки ден. И дали си на два метра или на две хиляди километра няма никакво значение.
Страшното е, че нашата Тиква не е изключение, а по-скоро правило за нивото на управляващите в Европа.

5712

5

tough

19.04 2020 в 18:43

Айде, айде, несравнимо повече и по-идиотски американизми (щатизми) ocират българския език - и по-точно езика на използващите ги. Правилно говорят тия тyпaни - да разчитаме най-вече на вярата си, че те двамата няма много да ни помогнат.

10372

4

elbarbudo

19.04 2020 в 18:41

Евроатлантицити изпсувахме толкова псувни против църквите и хората дето се събират вътре, а урсула Го хвали?

3943

3

OtSofia

19.04 2020 в 18:22

Ето още един от идиотските (без извинение, съвсем конкретно технически) русизми, напъплили българската реч: ..."...поздрави българите С най-светлия християнски празник ..."... Може да бъдем поздравени "по случай", може - "за", но пък – "с/със"? Може да бъдем поздравени "с песен", "с цвете", "със стихотворение" - все неща, които поднасяме. Но нима е възможно Урсула фон дер Лайен да ми поднесе "Възкресение Христово"? Чудя се редакторите (не само на настоящия сайт) не усещат ли абсурда?

20699

1

Новак

19.04 2020 в 16:58

Бай Х..я май се кичи с чужди лаври? Нали се беше снимал в двора със свещичка?