Урсула прати SMS: ''Браво'' на Бойко

OFFNews
26 февруари 2020 в 16:11 | 2759 |3

"Урсула фон дер Лайен ми изпрати SMS - да поздрави България за маркоикономическата стабилност", заяви премиерът Бойко Борисов след срещата с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис в Александруполис, цитиран от Агенция "Фокус". 

Борисов благодари за топлото посрещане на аерогарата от гръцкия външен министър Никос Дендиас. Според българския премиер това показва, че въпреки смяната на различни политически елити, България и Гърция са успели да запазят приятелските си взаимоотношения.

"Досега поколения политици и в Гърция, и в България са успели да запазят най-важното – не само като православни християни, но и като братски народи - да бъдем така добронамерени и приятелски настроени", заяви Борисов.

Той допълни, че докато някои партии само се упражняват върху думата "диверсификация", българската държава е вложила пари и е станала съдружник на Държавната енергийна компания на Гърция в терминала за втечнен газ в Александруполис.

По думите на Борисов "няма нищо по-хубаво в Европейския съюз от това държавите членки да демонстрират приятелство, близост, да съединяват своите енергийни системи, пътни връзки, в областта на екология, отбрана, сигурност". 

Бухльо

Рейтинг : 3736

26.02 2020 в 18:20 3
+ 1
- 0
Смс "Браво Бойко"...сърцето нми тупти развълнувано от поредния гига - мега външнополитически успех!
Абе, на баце, ако някой от чуждите лидери не му каже "браво", дали му се вдига кръвното? :)
Нострадамус

Рейтинг : 6403

26.02 2020 в 17:21 2
+ 7
- 0
Доверието в правителството е намаляло с 5% за два месеца
И това е преди скандала с къщата в Барселона, предупреждава "Галъп Интернешънъл"
Нострадамус

Рейтинг : 6403

26.02 2020 в 17:18 1
+ 7
- 0
От началото на Властването на борисоFF всеки Божи ден се генерират гафове и престъпления, които са повече от достатъчни премиера_пожарникар да бъде свален от власт и да му бъде потърсена съдебна отговорност, но вместо това, Той е с все по голямо Его и се чувства недосегаем и над Закона!