В Слатина ще възстановяват Паметника на броневаците

OFFNews 27 февруари 2020 в 15:20 2278 1

Кметът на "Слатина" Георги Илиев призова да бъде възстановен Паметника на броневаците под бившия ресторант "Ропотамо" в столицата. 

Каня ви да се включите в нашата инициатива за възстановяване на Паметника на броневаците (загиналите български танкисти в последната фаза на Втората световна война 1944-1945г.), разположен в зелените площи под бившия ресторант „Ропотамо“, написа Илиев във фейсбук. 

Липсват две плочи с имена на загинали както и две плочи с местата, където са се провеждали битки в този период, уточнява той. През май 2020г. се навършват 75 години от края на военните действия в Европа - годишнина, която Районната администрация иска да отбележи пред Паметника.

До осигуряването на дарителска сметка средства могат да се даряват в поставени за целта кутии в Районната администрация – на касата на района, и в моя кабинет, допълва Илиев.

Налага се да се обърнем към вас, защото всички държавни и общински институции, които се занимават с опазването и поддръжката на паметници, ни отказаха съдействие, пише още Георги Илиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови