В името на мира: Главчев подаде оставка

OFFNews 17 ноември 2017 в 09:28 10176 6

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев подаде оставка преди минути в парламента. Това стана след председателски съвет на партиите в парламента, на която присъства и премиерът Борисов.

"Стабилността на държавата е преди всичко. След малко Главчев ще обяви решението си в пленарната зала", каза Борисов преди да започне пленарното заседание.

Главчев беше кратък пред депутатите:

"Току-що внесох в деловодството на НС своята оставка, с това смятам, че ние от ГЕРБ демонстрираме "различен двоен аршин", когато има някакъв проблем веднага реагираме.

За разлика от други... Това е морален акт, каквато е оставката, по този начин искам да се възстанови парламентарната обстановка във залата и да не хвърляме сянка върху предстоящото председателство.

Трябва да дам пример за възстановяване на парламентаризма.

Благодаря на всички, които ме подкрепят"

До скандалите в парламента се стигна тази сряда, когато председателят на парламента Димитър Главчев отне грубо думата от лидера на БСП Корнелия Нинова, а след това отстрани нея и Антон Кутев съответно за 1 и 2 заседания.

БСП поискаха оставката на Главчев и събраха подписи от ДПС, които вчера внесоха.

От думите на депутати стана ясно, че за поста председател на Народното събрание ще бъде предложена Цвета Караянчева, която сега е заместник-председател на парламента. Кой да предложи за нейното зам.-председателско място, ГЕРБ ще обсъди допълнително.

Самият Димитър Главчев сподели, че обмисля да напусне парламента, защото трудно би стоял в една пленарна зала с Корнелия Нинова и Антон Кутев от БСП. Колегите му обаче настоявали той да остане народен представител. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

5

Новак

17.11 2017 в 11:51

Трябва да признаем, че сегашните комунисти осигуряват по-голямо забавление на хората отколкото преди 10.11.89. Сега са се разделили на две групички, които имитират противопоставяне и от това се получават къде комични къде не толкова смешни случки за кеф на електората. А преди какво - тъкачки-многомашиннички , изявени строители, тютюнопроизводители, бивши партизани-шумкари и т.н. Интелектуалното ниво е запазено даже с лек упадък, но и преди и сега са все така послушни, предани на идеите все в името на народното благо и някакви висши цели (нов строй, председателство) и винаги готови да се възползват от властта.

12415

4

senester

17.11 2017 в 10:53

Така се демонстрира идолопоклоничество - в името на защитата на божеството се налага да си отиде свестен човек,а може би и специалист по нещо си.Сега е време да си тръгне и Дебил Христов,май

17156

3

aviatora

17.11 2017 в 10:49

Ще дадете пример като някой от вас попадне зад решетките за тежки злоупотреби със служебно положение и корупция, която е в нивиждани размери!!!

8000

1

dimostoev

17.11 2017 в 09:49

Добре, че не е в името на народа...