В сезона, въпреки забраната, разкопаха плажа на Каварна

Владимир Йончев 28 май 2018 в 20:14 12021 1

Строителни работи кипят точно върху плажа на Каварна, въпреки изричната забрана за извършването им.

Багер руши изградения по проект "Красива България" амфитеатрален подход към плажа и стълбите до ресторант "Българка", по които се слиза до пясъка.

Строителните работи се извършват от варненска фирма, но по поръчка на община Каварна.

По принцип във всички крайморски зони има забрана за строителство по време на сезона и строителните работи са забранени от 15 май до 15 септември.

На 16 май Общинският съвет в Каварна гласува разрешението за строежи да се удължи до 30 юни.

Още по време на гласуването съветниците си говореха, че удължаването на строителния сезон няма как да мине, защото ще бъде спряно от областния управител. Това стана факт в петък, когато областният управител на Добрич отмени решението на Общинския съвет в Каварна за удължаване на времето за строителство.

Така кметицата на града Нина Ставрева е в уникално положение - тя трябва да глоби сама себе си, защото е възложител.

По същността си новият строеж представлява канализация за хотела на местен политик по прякор Цуцко, близък до бившия добрички депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. Той се сдоби с прякора Живко Суджука, след като собственик на месарски цех се оплака, че го е рекетирал за 4 тона суджук, който уж трябвало да отиде за Бойко Борисов.

Кметицата Нина Ставрева, която беше избрана от коалиция между на БСП и ГЕРБ, дължи много от гласовете си на подкрепата на двамата местни политици. Тя не може да извършва строителни работи с общински средства, защото бюджета на Каварна е запориран заради неизплатени дългове към община Балчик. Този проект обаче се изпълнява с целеви държавни средства - т.е. субсидията, която държавният бюджет отпуска на Каварна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11866

1

кумчо вълчо

29.05 2018 в 11:11

чалкарскта кметица от БСП няма как да не помогне на суджуците от ГЕРП

баси болкуците изпаднили