В службите ни има руска агентура. Знаели са, че ще има война, но не са съобщили

Нека всеки си знае мястото. Няколко пъти ми се налага да казвам на г-н Радев, че не управлява служебно правителство. Той може да е върховен главнокомандващ, но в мирно време няма правомощия, каза ген. Атанасов

OFFNews 16 март 2022 в 09:27 4043 0

Снимка БТА Архив

„Имам съмнения, че българските служби за сигурност са знаели кога ще започне войната, но не са съобщили". Това каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност в парламента генерал Атанас Атанасов в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Ние констатирахме един много сериозен провал на българските служби. В навечерието на войната те убеждаваха всички институции, включително и Народното събрание, че военни действия няма да има” каза той.

Атанасов бе категоричен, че в службите има руска агентура.

„Президентът Байдън един месец преди началото на войната излезе и каза „Русия ще нападне Украйна еди кога си”. От „Демократична България” ще поискаме българските служби да предоставят в парламента кореспонденцията с нашите партньорски служби", каза той.

Атанасов посочи, че съгласно член 105 от Конституцията вътрешната и външната политика на България се провежда от МС.

"Нека всеки си знае мястото. Няколко пъти ми се налага да казвам на г-н Радев, че не управлява служебно правителство. Той може да е върховен главнокомандващ, но в мирно време няма правомощия”, каза още Атанасов.

Според него до момента премиерът взима правилни позиции.

„Смятам, че правителството на този етап, макар и с някои колебания, има правилно поведение. Всички дефицити в българските въоръжени сили, ако се наложи трябва да бъдат попълнени от съюзниците. Ние сме член на НАТО и трябва да разчитаме на това. Позицията на президента е такава, за да се хареса на русофилския електорат", поясни още председателят на Комисията по вътрешна сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови