ВМРО: ДПС ли стои зад сигнала за дискриминация срещу Каракачанов?

OFFNews 10 януари 2019 в 16:26 4989 0

Въпросната организация „Единство“, която роптае срещу Красимир Каракачанов, фигурира в интернет най-вече със снимка на един човек в една стая. По-интересно от въпросния човек е какво има около него. Има турски знамена и портрет на Ататюрк.

Това се твърди в позиция на ВМРО във връзка с жалбата от "Единство" в Комисията за защита от дискриминация срещу вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Тя беше образувана заради изказването на Каракачанов в пловдивското село Войводиново след побоя над командоса Валентин Димов.

Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона. Парадоксалното е, че циганите в България станаха изключително нагли вече, заяви тогава Каракачанов.

От ВМРО посочват, че човекът, който управлява организация "Единство" е "някой си Ачо Киров Йорданов, известен като „Ачо – циганина".

"На хартия „Единство“ се помещава в Хасково. Но явно става дума за своеобразна „пощенска кутия“. Въпросът е: чия? И още въпроси: отново ли има намеса на турската държава в българските дела? Отново ли сме свидетели на опит на някакви точещи пари по „ромски“ програми протежета на ДПС да ни държат сметка? Отново ли ще позволим на някакви чужди елементи да диктуват дневен ред?, кометират от ВМРО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови