ВМРО няма претенции за министерски постове

OFFNews 08 септември 2018 в 12:45 1890 0

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви в Русе, че ГЕРБ има право да оттегли свои министри и да предлага други на тяхно място. Той коментира предстоящия Коалиционен съвет в понеделник, на който ще бъдат обсъдени оставките на министрите на транспорта Ивайло Московски, на вътрешните работи Валентин Радев и на регионалното развитие Николай Нанков след трагедията край Своге.

Лично аз смятам, че за конкретния случай не може да говорим за вина и на тримата министри. Но в края на краищата не искам да предрешавам нещата, лансирайки моите виждания по медиите, защото не е коректно. Аз съм ги обсъдил с част от моите коалиционни партньори, до понеделник има време да ги обсъдим и в понеделник надявам се, че Обединени патриоти ще излязат с единна позиция. Ако има смяна на министри, които са от квотата на ГЕРБ, съвсем логично и резонно е ГЕРБ да предложат на техните места други хора, тоест те ще си бъдат от квотата на ГЕРБ, заяви Каракачанов, цитиран от БНТ.

По-рано днес пред бТВ той заяви, че няма да даде лична позиция дали трябва да бъдат приети министерските оставки, защото според него това би довело до разногласия в коалицията. Каракачанов добави, че не е съгласен с мнението на коалиционния си партньор Валери Симеонов, че Борисов управлява еднолично държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews