ВМРО регистрира евролистата си, в нея са Ангел Джамбазки, Димитър Шивиков и Андрей Слабаков (пълен списък)

OFFNews 20 април 2019 в 17:20 15639 0

Днес „ВМРО – Българско национално движение“ регистрира листата си с кандидати за представители в ЕП на предстоящите европейски избори.

Документите бяха внесени в ЦИК от лидера на ВМРО - БНД, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, заместник-председателя на партията и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки, шефa на предизборния щаб и народен представител Юлиан Ангелов.

"Европа е на кръстопът. От тези избори зависи дали Европа ще се движи по инерцията надолу, а именно на разпад на идентичността, на безконтролна нелегална миграция, или Европа ще тръгне по пътя, по който беше начертан от Обединена Европа – Европа на суверените държави, на нациите. Европа, която отстоява своите интереси. От тази гледна точка евроизборите в България са важни, затова ние сме предложили на негово величество българския избирател една листа от хора, които са способни да защитават българския избирател. Ако искат да гласуват за гей бракове, еднополови, за джендърски конвенции и т.н. – има такава листа, тя не е при нас обаче. Ако искат обаче да гласуват за хора, които да защитават българския интерес в Европейския парламент, така както ги защитаваше г-н Джамбазки 5 години, то алтернативата им е листата на ВМРО" - заяви Красимир Каракачанов.

Кандидатът за евродепутат и водач на листата на „ВМРО – Българско национално движение“ Ангел Джамбазки пък подчерта, че листата представлява единството на българската нация:

"В нея ще видите представители на различни български национални общности, както и на религиозни деноминации, доказани родолюбци, патриоти и професионалисти. Отиваме на тези избори с твърдата задача да продължим дейността си с теми като – миграция, борба срещу радикализма. Призоваваме всички български родолюбци да не разпиляват гласове, няма смисъл в това. Ако искат да бъдат представени в ЕП – техният избор е листата на ВМРО – БНД".

Ето и цялата листа:

1. Ангел Джамбазки 

2. Юлиан Ангелов 

3. Александър Сиди

4. Андрей Слабаков

5. Димитър Шивиков

6. Райна Дончева

7. Кристиян Шкварек

8. Мария Цветкова

9. Александър Урумов

10. Карлос Контрера

11. Христо Смоленов 

12. Теодора Мичева

13. Иво Пазарджиев 

14. Цветомир Петров

15. Вергил Кацов 

16. Красимир Червилов

17. Румяна Борисова

След внасянето на документите кандидатите за европейски представители от листата на ВМРО поднесоха цветя на Паметника на революционерите от Македония, Беломорието и Одринско.

Те се поклониха пред подвига на героите от Априлската епопея, тъй като на 20 април се навършват 143 г. от избухването на Априлското въстание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови