ВОЛЯ скочи срещу ВМРО заради парите за образовани родители

OFFNews 26 февруари 2019 в 11:15 1888 0

Партия ВОЛЯ скочи срещу ВМРО, заради мерките за стимулиране на раждаемостта при пълнолетни и образовани родители, която съветници от редиците на войводите внесоха в СОС

В предизборната програма на ВОЛЯ е предвидена финансова помощ при раждане на дете в размер на 1000 лева за първо, 2000 лева- за второ, 3000 лева за трето, а за четвърто и всяко следващо дете – 1000 лева, ако родителите са пълнолетни и имат завършено средно образование. Като тези суми трябва да нарастват във времето.

„Стимулирането на грамотната раждаемост беше сред нашите предизборни приоритети. Затова ние внесохме това предложение в НС още през октомври 2017г. като промяна в Законопроекта за държавния бюджет за 2018г. Тогава обаче псевдо-патриотите от ОП бяха против с аргумента, че това е дискриминация”, припомня Елена Аксиева- депутат от ВОЛЯ и член на комисията по образованието и науката, съобщиха от Воля. 

„Не сме изненадани, че от ВМРО меко казано „заимстват“ наши идеи. Това е поредното доказателство, че нямат собствени такива, които да са в полза на хората. И, разбира се, показва тяхното политическо лицемерие, щом не подкрепят едно добро за младите семейства предложение, а после искат да го пробутат на хората като свое, твърди още депутатката. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови