Валери Сименов намекна, че е готов да хвърли оставка заради Ангелкова

OFFNews | 13 юни 2018 в 15:34 | 4411 |5

Вицепремиерът Валери Симеонов намекна, че е готов да подаде оставка. Това се разбра от думите му пред жирналисти в парламента. Причината биха били разногласията му с министъра на туризма Николина Ангелкова.

На въпрос дали Ангелкова го саботира с предложението си ограниченията за шума да не важат за курортите, което е коренно противоположно на искането му шума там да бъде ограничен.

Симеонов обясни, че ако саботажът продължи, не вижда смисъл да продължава "да прави каквото и да било".

Днес мнозинството в парламентарната комисия по туризъм подкрепи промените на вицепремира за ограничаване на шума. По време на заседанието социалистът Желю Бойчев попита вицепремиера дали има смисъл сега да се приемат промени, които скоро може да отпаднат. От опозицията подчертаха, че законопроектът на Симеонов е внесен от Министерския съвет, а скоро пак от кабинета ще бъде внесен и този на Ангелкова, който предвижда точно обратното.

След заседанието на въпрос дали този закон няма да бъде приложим само за едно лято, Симеонов отговори: "Не съм баба Ванга да гледам в бъдещето. Може и да не съм на този пост, така че нищо не мога да кажа".

Попитан дали си говори с министъра на туризма, Симеонов обясни, че това вътрешни неща от "семейната кухня". "Не ме карайте да издавам семейни тайни", помоли той журналистите.

Предложението на Симеонов, което днес комисият по туризъм прие, предвижда задължението при разрешаване на работно време да се извършва проверка на новите заведения от РЗИ, като ще се издават сертификат за обезшумяване. За вече съществуващите завесения обаче няма да има такива сертификати - за тях ще има проверки и замерване на шума при подаване на сигнал, а контролът в тези заведения ще се извършва само от МВР. Идеята на вицепремера е след 23:00 часа да бъде забранено каквото и да е озвучаване. Забранява ще важи и за шум от плавателни и от транспортни средства. Тя ще важи до 08:00 сутринта.

Симеонов обаче оставя възможност за изключения - за обществени прояви, одобрени от на общината. Вицепремиерът е на мнение, че не е проблем новия режим да влезе в сила от средата на сезона.

Препоръчани материали
Angel Ivanov

Рейтинг : 490

19.06 2018 в 06:32 5
+ 1
- 0
Валери Симеонов е единствения патриот от групата на " патриотите" ако си раздели с тях ще гласувам за него!
zuljin

Рейтинг : 544

13.06 2018 в 16:19 4
+ 0
- 1
Давай оставка, че и без това за нищо не ставаш!
Babaliuga

Рейтинг : 1029

13.06 2018 в 15:58 3
+ 0
- 1
Нашите политици са като някои разглезени деца:
Не става по моята: на ми я оставката.
Не мога да се справя: на ми оставката.
Някой ги нахулил (обикновено с основание, защото са идиоти): Ще кажа на мама! (да се чете ще те съдя)
И още много примери могат да се дадат.
Нагли, не особено грамотни и способни... Но с претенции.

С подаването на оставката си, Валери Симеонов няма да направи нищо повече от услуга на обществото (което не е малко).
За толкова кратко време толкова простотии натвори, че е так тъжно вече.
koga

Рейтинг : 26

13.06 2018 в 15:58 2
+ 1
- 1
Поредна серия от сапунката на Доган. Какво стана с хазарта? Забравихме, че и ББ мач игра с реклама на Черепа на фланелката. Скоро и тази тема ще отмине, като турските новини, с които се бореха първия мандат. ДС-то е артист не му се вързвайте.
kokoten

Рейтинг : 1236

13.06 2018 в 15:54 1
+ 1
- 0
Тази крава с конска физиономия е време да си ходи(в Холивуд)....