Валери Сименов намекна, че е готов да хвърли оставка заради Ангелкова

OFFNews 13 юни 2018 в 15:34 5626 5

Вицепремиерът Валери Симеонов намекна, че е готов да подаде оставка. Това се разбра от думите му пред жирналисти в парламента. Причината биха били разногласията му с министъра на туризма Николина Ангелкова.

На въпрос дали Ангелкова го саботира с предложението си ограниченията за шума да не важат за курортите, което е коренно противоположно на искането му шума там да бъде ограничен.

Симеонов обясни, че ако саботажът продължи, не вижда смисъл да продължава "да прави каквото и да било".

Днес мнозинството в парламентарната комисия по туризъм подкрепи промените на вицепремира за ограничаване на шума. По време на заседанието социалистът Желю Бойчев попита вицепремиера дали има смисъл сега да се приемат промени, които скоро може да отпаднат. От опозицията подчертаха, че законопроектът на Симеонов е внесен от Министерския съвет, а скоро пак от кабинета ще бъде внесен и този на Ангелкова, който предвижда точно обратното.

След заседанието на въпрос дали този закон няма да бъде приложим само за едно лято, Симеонов отговори: "Не съм баба Ванга да гледам в бъдещето. Може и да не съм на този пост, така че нищо не мога да кажа".

Попитан дали си говори с министъра на туризма, Симеонов обясни, че това вътрешни неща от "семейната кухня". "Не ме карайте да издавам семейни тайни", помоли той журналистите.

Предложението на Симеонов, което днес комисият по туризъм прие, предвижда задължението при разрешаване на работно време да се извършва проверка на новите заведения от РЗИ, като ще се издават сертификат за обезшумяване. За вече съществуващите завесения обаче няма да има такива сертификати - за тях ще има проверки и замерване на шума при подаване на сигнал, а контролът в тези заведения ще се извършва само от МВР. Идеята на вицепремера е след 23:00 часа да бъде забранено каквото и да е озвучаване. Забранява ще важи и за шум от плавателни и от транспортни средства. Тя ще важи до 08:00 сутринта.

Симеонов обаче оставя възможност за изключения - за обществени прояви, одобрени от на общината. Вицепремиерът е на мнение, че не е проблем новия режим да влезе в сила от средата на сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7489

5

Angel Ivanov

19.06 2018 в 06:32

Валери Симеонов е единствения патриот от групата на " патриотите" ако си раздели с тях ще гласувам за него!

5863

3

Babaliuga

13.06 2018 в 15:58

Нашите политици са като някои разглезени деца:
Не става по моята: на ми я оставката.
Не мога да се справя: на ми оставката.
Някой ги нахулил (обикновено с основание, защото са идиоти): Ще кажа на мама! (да се чете ще те съдя)
И още много примери могат да се дадат.
Нагли, не особено грамотни и способни... Но с претенции.

С подаването на оставката си, Валери Симеонов няма да направи нищо повече от услуга на обществото (което не е малко).
За толкова кратко време толкова простотии натвори, че е так тъжно вече.

6145

1

kokoten

13.06 2018 в 15:54

Тази крава с конска физиономия е време да си ходи(в Холивуд)....