Валери Симеонов: Игралните зали и казина да затворят до 2025 г., да останат само в 5-звездни хотели и курорти

Няма да позволим на Спортния тотализатор да организира онлайн залагания, зарече се депутатът

OFFNews 16 юни 2020 в 09:52 6409 3

Валери Симеонов

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че ще настоява Спортният тотализатор да не организира залагания онлайн.

"Целта на тотализатора е да подпомага спорта. Ние няма да му разрешим да заеме цялата тази ниша, която се освободи от Национална лотария", коментира депутатът и съпредседател на "Обединени патриоти".

По повод изразеното недоволство от спортни клубове срещу проектозакона за хазарта, Симеонов заяви, че те са организирани целенасочено и не е вярно, че основната част от спонсорите им са именно компании за спортни залози.

Симеонов заяви, че след изтичане на лицензите на сегашните "хазартни гнезда" - игрални зали и казина, те трябва да бъдат затворени. Такива трябвало да има само в 5-звездните хотели във вътрешността на страната и по морето, както и в крайграничните райони. Затварянето на останалите да става разсрочено до 2025 г., настоява той.

Аргументите за затварянето на игралните зали и казина по думите му са, че хазартът е болестна зависимост и носи много жертви. Промените в закона целят да ограничат хазартната зависимост на най-бедните, които са всъщност най-честите жертви, каза Симеонов.

Валери Симеонов се надява да получи широка парламентарна подкрепа за проектозакона си."Надявам се тази седмица да гледаме проекта на първо четене и да убедим другите партии в парламента, вкл. ГЕРБ, че това е изключително отговорно решение и трябва консенсус", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

3

pln

16.06 2020 в 14:48

Като е такъв ербап и ще спира болестните зависимости, защо не спомена алкохола и цигарите които нанасят щети на много повече хора и коства много повече средства на здравната ни система? Или тази тема не е достатъчно популистка за него?

3767

2

Име на профила

16.06 2020 в 13:36

През живота си не съм стъпвал в казино. Че е порок - порок е, не един познат си съсипа живота там.

Обаче в нашата живописна държава като направят една дейност незаконна не я спират, просто се извършва незаконно. Три входа по-надолу имаме бардак, и долу винаги има една патрулка да го пази. Така ще стане и с казината ако ги забранят.

Ама нали този ще се напапа, к'во му дреме.

3810

1

Пенчо бре

16.06 2020 в 10:40

С полученото г-н Релсата, няма нужда да внася други законопроекти. Това ще му стигне за 100 охолни живота. Може да прескача и до Монте Карло и Лас Вегас.