Валери Симеонов: Искам изборна полиция, всички големи партии купуват гласове

OFFNews 05 юни 2019 в 14:37 2968 2

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че всички големи партии купуват гласове и се обяви за формирането на "изборна полиция". 

Симеонов коментира, че според него резултатът на патриотичните партии не би трябвало да е приоритет в дискусията за европейските избори. Той заяви, че е по-важно да се обърне внимание на странните електорални тенденции като масовата подкрепа за ДПС в Северозападна България, и по-специфично - в Монтана, Видин и Враца.

"Хиляди цигани в циганските махали са подкрепили ДПС поради огромната любов, която изпитват към техните кандидати за евродепутати. Към богатата идейна платформа на ДПС", коментира Симеонов. "Там, където няма нито турски етнос, където няма нито един мюсюлманин - масово гласували в подкрепа на ДПС. И ние свикваме с това", допълни той.

Според него полицията и прокуратурата не си вършат работата, затова той призова за създаването на специално звено в МВР - "изборна полиция". 

"Защото купуването става в близост до полицейски автомобили, представители на полицията. Никой не забелязва, никой не обръща внимание. Почвам да се питам дали това не става с абсолютната подкрепа и на нашия по-голям партньор", коментира още той. 

Според Симеонов такава странна подкрепа в ромските махали се наблюдава и за другите големи партии като БСП и ГЕРБ. На въпрос какво смята за подкрепата за ВМРО в такива секции, Симеонов коментира, че в страната "масово се купуват цигански гласове" и няма да се откаже да говори истината. Флагманът на купуването все пак е ДПС, допълни той.

В отговор на обвиненията народният представител от групата на ГЕРБ Тома Биков заяви, че Симеонов трябва да предостави доказателства.

"Аз нямам такава информация. Има си органи, които би трябвало да следят. Аз мисля, че разликата между ГЕРБ и БСП е достатъчно голяма, за да бъде достатъчно дори БСП да признае изборите. Нека да даде доказателства - има прокуратура, това е нарушение на закона", завърши той.

По-рано днес подобни обвинения се чуха и от лидера на "Атака" Волен Сидеров, но насочени към партньора му в малката коалиция - ВМРО. Зам.-председателят на ВМРО Юлиан Христов също посъветва както "Атака", така и останалите партии "да проверят резултатите си" в ромските секции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

2

order

05.06 2019 в 19:20

ЦВЕТАНОФФ, ПЕЕВСКИ И ПИПАЛА…
Едно кафе и 50 лева ресто, или как Прекрасният Северозапад продаде гласа си…..
https://m.offnews.bg/news/Razsledvane_68/Edno-kafe-i-50-leva-resto-ili-kak-Prekrasniiat-Severozapad-prodade-gl_70460 3.html