Валери Симеонов: Истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума

OFFNews 19 октомври 2018 в 15:44 6130 1

Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума.

Това написа в пост на личната си страница във Фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов по повод думите му, че майките на децата с увреждания са "група кресливи жени, които спекулират с децата си".

Според него изказването му е извадено от контекста. "С децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания", уточнява Симеонов.

Вицепремиерът споделя още, че в семейството си има човек с тежка инвалидност, за когото полага грижи, но никога няма да изкара на показ, за да постигне политическа цел.

Ето какво написа Валери Симеонов във Фейсбук:

Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване. За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст:

„Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях.“

Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания.

Маските паднаха, в общ хор реват БСП, АТАКА, някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали.
А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството).

Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

1

мнение от IP

19.10 2018 в 17:45

Каква истина, бе, гьонсурат?! Нали имали финансови интереси? Сега пък правителството искали да свалят. Ти може да имаш инвалид в семейството, ама нямаш същите доходи като тези