Валери Симеонов: Министерството на Горанов не е контролирало Комисията по хазарта

OFFNews 30 януари 2020 в 09:43 5019 2

Снимка Архив

Не само Комисията по хазарта "удобно и печелившо е пасувала", но и служители от Министерство на финансите не са упражнявали достатъчно контрол над нея. Става въпрос за неплатени 600 млн. лева - годишна злоупотреба е трябвало да се платят по закона, но са били задържани от оператора. 

Законът се е прилагал превратно, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по Нова тв. Естествено, че има и хора, които са били на хранилка. И за мен това са били хора от БСП, каза още той. 

Симеонов коментира и вчерашният протест, който блокира Орлов мост. Протестът е политически и хазартно подквасен повече, отколкото професионално мотивиран, заяви той. 

По повод скандала с президента и записания разговор с шефа на ВВС за проверката на КПКОНПИ на Десислава Радева, Симеонов коментира: Това е малко обидно, защото затвърждава мнението, че всички са маскари, ако цитирам българската класика". Институциите не трябва да преминават определени граници в отношенията помежду си, защото от това губи държавността. Но предпочитам да дадем стоте дни на главния прокурор.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

30.01 2020 в 10:49

ДАЛАВЕРКО!! Последната промяна в Закона на хазарта е публикувана в ДВ 105 от ДЕКЕМВРИ 2014-та. С АВТОРИ - счетоводител ГОРАНЧО и БАРНИ РЪБЪЛА!! Чл. 30., ал. 3 влиза в сила от 1,1,2015 та г. И ДАВА ПРАВО НА ИЗБОР за плащане на данъци..

Още през 1935г. Федералният Апелативен Съд на САЩ (Съдия Лърнид Хенд /1872-1961/) по делото Хелверинг срещу Грегъри постановява:
„…ВСЕКИ Е В ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ДА УРЕЖДА СВОИТЕ ФИНАНСОВИ ДЕЛА ТАКА, ЧЕ ДА ПЛАЩА ВЪЗМОЖНО НАЙ-НИСКИ ДАНЪЦИ;
НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗБИРА НАЙ-ИЗГОДНИЯ ЗА МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ МОДЕЛ НА БИЗНЕС;ПЛАЩАНЕТО НА ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ НЕ Е ПАТРИОТИЧЕН ДЪЛГ…“

То за теб е по-добре приказката за ЛУДИЯ и ЗЕЛНИКА да ти са обяснява..

ПЕТ ГОДИНИ счетоводител ГОРАНЧО е разписвал и приемал декларации, по-които се е плащало..
И да та питам - Кое е повече -
Милионите на Божков ли?
ИЛИ над ДВАТА МИЛИАРДА опростени вземания от НАП през миналата година. За тях СЪЩО счетоводител ГОРАНЧО отговаря..