Валери Симеонов подкрепи Добрев, призова ГЕРБ да не приема оставката му

OFFNews 01 октомври 2017 в 20:47 7679 3

Вицепремиерът Валери Симеонов призова ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев след скандала с назначенията в Хасково. Във Фейсбук Симеонов се обърна към партията на Борисов и към депутатите от Народното събрание да не се подлъгват от клеветите. 

Бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев хвърли оставка от всичките си постове след като журналистът и депутат от БСП Елена Йончева разкри, че в Община Хасково е пълно с роднински и приятелски назначения на Добрев.

Цялото изказване на Симеонов:

От свое име и от името на ръководството на Национален Фронт за Спасение на България призовавам коалиционните партньори от ГЕРБ и Народното Събрание да отхвърлят оставката на Делян Добрев. Тя е подадена под огромен медиен натиск и политически обвинения, които към момента лежат единствено върху клевети. Приемането на тази оставка ще легитимира политическите спекулации като норма за саморазправа и лов на вещици.

Работил съм с Делян Добрев в две парламентарни комисии и съм придобил впечатления за него като един морален политик и експерт със задълбочени знания в енергетиката и икономиката. Резултатите от неговата дейност като министър и народен представител също говорят сами за себе си – въвеждане на структурни мерки за висока ефективност на държавните политики в енергетиката и ограничаване на корупцията. Именно той като министър положи основите на енергийните реформи, които днес се прилагат и благодарение на които започна оздравяването на енергетиката. Зад днешната политическа атака стоят вероятно точно засегнатите от тези структурни реформи олигарси.

Това са фактите. Що се отнася до спекулациите и политическите обвинения, които не почиват на факти, а на внушения, то достатъчно поражения бяха нанесени с оставките на обвинените в роднински връзки с Делян Добрев, към чиято работа не бе отправен нито един упрек.

Всичко това ни връща във времената на сталинските чистки, когато цели семейства изчезваха в лагерите, само заради връзките си с някой „неблагонадежден“ или във времената на ранния социализъм в България, когато цели фамилии бяха репресирани, поради връзка с някой „враг на народа“. Как никой не зададе въпроса дали тези хора са професионалисти и са си вършили работата, та чак тогава да им бъде дадена оценка и наложена санкция?

Тази атака бе инициирана от една непривлекателна личност, започнала политическата си кариера от задната седалка на един мотор и влязла в телевизионната журналистика през задната врата на партийната шуробаджанащина. Грешка.

Псевдожурналистика, в която винаги има само една „истина“ и никога две страни. Спрямо такива като нея, трябва да се прилага само и единствено законът в цялата му тежест, както постъпих, когато бе разпалена клеветническа кампания по отношение изграждането на защитното преградно съоръжение по границата с Турция. Призовавам Делян Добрев да използва всички законови средства, за да изтрие петното на клеветите и накаже клеветниците.

Неговата политическа кариера не трябва да бъде жертва на клеветническа кампания. Управляващите днес партии доказахме, че не разпъваме чадър над политически лица при доказани обвинения в неморално или незаконно поведение. И това е един нов модел на политика през последните десетилетия, който не е характерен за БСП.

Казусът „Добрев“, обаче, е коренно различен, тъй като става въпрос за недоказани обвинения. Апелирам към ръководството на ГЕРБ за повече здрав разум, а към Делян Добрев за повече кураж, отговорност и стоицизъм.

Валери Симеонов
Председател на Национален Фронт за Спасение на България

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

3

Новак

02.10 2017 в 04:50

Това е много разбираема позиция - та нали пък в някой друг град неговата рода е настанена. С други думи "Гарван гарвану око не вади!"

17156

2

aviatora

01.10 2017 в 21:04

До педераса Валери Сименов, който преди няколко месеца застана зад координаторката на партията му, която беше обвинена и осъдена за трафик на хора (превеждане през граница бежанци), Симеонов вие сте Убийци на нацията!

17156

1

aviatora

01.10 2017 в 21:00

Далаверка, даланепките няма да Ви се разманат, педерас нещастен!!!