Васил Велев: Обществото е много болно, щом заклеймява Симеонов

OFFNews 22 октомври 2018 в 18:45 10263 5

Снимка : АИКБ

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев защити изказването на вицепремира Валери Симеонов, че майките на деца с увреждания са "кресливи жени с уж болни деца".

„Когато в XXI век в Европа неизлечимо болни деца се използват като копие или като знаме, и то под одобрителните възгласи на част от публиката, а тези, които казват, че това не е правилно, биват заклеймявани, това за нас говори, че обществото е много болно”, каза той в ефира на БТВ по повод протестите срещу вицепремиера.

Според Велев обществото има право на протест, но "една група хора не може да смята, че трябва да уволнява и назначава, да избира и да подменя вота на хората".

По думите му едни предсрочни избори означават държавата да не работи минимум половин година. "И това се отразява лошо и на самите тези хора", добави той. Председателят на АИКБ подчерта, че ако кабинетът падне, няма как да бъдат приети законопроектите, за които настояват майките.  

"Ние застъпваме тезата, че в една демократична система органите за управление се избират на съответните избори", каза още той.

Самите протестиращи майки пък подчертаха, че не искат правителството да пада, а само Симеонов да подаде оставка. "Не сме сложили тези грозни думи в устата на Валери Симеонов. Искаме да си поеме отговорността", каза една от протестиращите майки пред БТВ. 

По-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви, че ако поиска "силово" оставката на Симеонов, ще се "счупи цялата конструкция" и правителството ще падне. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

25.10 2018 в 16:08

Естествено, че не става дума за морал.

11948

4

Oggie Petkov

25.10 2018 в 11:14

В тази държава, който е креслив, получава вниманието на страхливия самодържец. Макар и само с едно "грешно " определение-"уж" ВС всъщност каза една истина. Има една шепа кресливи жени с наистина болни деца, които са уцелили момента и искат светът да се върти около тях. Нима децата на тези майки бяха обгрижвани по-добре при всички минали правителства и сега виж ти им били отнети всички привилегии? Досега не съм чул или прочел какво точно искат те, виждам, че са недоволни от всичко.

12130

3

ds

24.10 2018 в 11:50

няма място за подобни съждения, защото иде реч за морал. очевидно е, че и за този индустриалец морала е липсващ. направо ми се повръща от подобни

10571

2

Hissarion

23.10 2018 в 11:38

Ортаците на вице-лобиста започнаха да го бранят. По-интересно е в качеството на какви се изявяват по въпроса.