Вътрешният министър: Не можем да сложим камери навсякъде, но хората имат очи

Усещането за безнаказаност е лъжовно, престъпността намалява, обяви Радев

OFFNews 27 юли 2017 в 19:10 8366 5

Снимка БГНЕС

Усещането за безнаказаност в обществото е лъжовно, тъй като данните показват, че престъпността намалява. Това обяви пред БНТ вътрешният министър Валентин Радев. 

Безкомпромисни сме по отношение на това да намерим всички убийци и побойници. Нормално е да искаме да разберем максимално бързо какво се случва, но не бива да бързаме, каза той по повод нападенията в последните дни.

Журналистът Иво Никодимов беше нападнат от трима мъже в Борисовата градина във вторник. Ден по-рано две жени нотариуси бяха пребити отново в района на Борисовата градина. 

Радев отново подчерта, че между двата случая няма връзка. 

По повод мерките, които могат да се предприемат за превенция на такива престъпления, той заяви, че няма как да се сложат камери навсякъде, а гражданите са тези, които трябва да се обаждат в полицията, ако са станали свидетели на престъпление. 

"Не можем навсякъде да сложим камери, но гражданите имат по две очи и уши, ако ги умножим по 7 милиона, това ще бъде по-добре от камери. Работим, но се надяваме всички да сме съпричастни - става дума и да превенция", беше коментарът на министъра.

По думите му превенцията е много важна, но не трябва да се очаква органите на реда да вършат всичко, а да се обърне внимание на възпитанието и за справяне с агресията. 

"Всички сме длъжници по веригата - семейство, детска градина, училище. Къде е границата на реда, кой носи отговорност? Нивата на агресията показват, че има повреда в обществото. Има много изпуснати нива. Защо оставаме всичко на МВР? Аз също съм гражданин и страдам за децата. Защо е тази агресия? В Европа сме? Заради бедност ли? Защо трябва да ни настига и това зло? Да се замислят всички по веригата, а не само да обвиняват МВР", каза още той.

Валентин Радев отново изрази недоволство по отношение на това как медиите отразяват работата на управляващите. Той подчерта, че авторитетът на институциите трябва да се пази. 

В изграждането на авторитета на служителите на реда участват както самите те, така и обществото и медиите, допълни Радев.

"Ако гражданите са доволни от нас, заплатите щяха да растат, това казвам на служителите си", подчерта той, като допълни, че малка част от полицаите са се включили в протестите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

5

мнение от IP

28.07 2017 в 08:35

Рибата се вмирисва откъм главата, г-н министър!

29585

4

Izalina

28.07 2017 в 07:37

Забелязвате ли низходящата интелектуална градация в управлението на МВР през годините (то не, че другите много блестящи, ама тук изпъкват в слабоумието)? Еми обидно ми е някак.

Може пък скоро да го закрият. В обществена полза. И тъй и тъй имаме уши и очи, направо да си ги лОвим престъпниците и под ключ по мазатата. Чиста работа.

21061

1

рамбо

27.07 2017 в 20:11

Престъпността намалявала?! Тоя е време да си смени хапчетата.
 
X

Подкастът на OFFNews