Вътрешният министър си сложи превръзка на окото в подкрепа на ранената полицайка (снимки)

OFFNews 20 април 2018 в 17:20 6565 1

Снимка БГНЕС

Вътрешният министър Валентин Радев си сложи черна превръзка на окото в знак на солидарност с ранената полицайка Гергана Зашева, която пострада от бомбичка по време на мача Левски - ЦСКА. 

Жената беше оперирана по спешност в ИСУЛ. Според лекарите окото ѝ ще бъде запазено. 

Министърът пристигна с превръзка на окото на срещата между МВР, ММС, БФС и представители на парламентарни комисии, които трябва да изготвят обща стратегия срещу вандализма по време на футболни мачове.

Останалите представители на министерството на срещата също си сложиха черни превръзки в знак на съпричастност. 

"Това е нещо ужасяващо. Аз съм потресен. Бях се замислил да ги накарам тези, които се съберем там - четирима от нашето министерство, министър Кралев, представителите на Българския футболен съюз, да дойда с по една марля на едното око и да заседават с едно око. За да видят как се чувства това момиче! Тя работи там от 6 месеца, съпругът ѝ работи там. Не мога да мисля друго, освен, че са отдадени на тази професия... И някой прави такова вандалско нещо...", коментира случая Радев в парламента.

По-рано днес Радев, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и заместник-директорът на Дирекция „Жандармерия“ комисар Петър Антиев посетиха в болницата Гергана Зашева.

От лекарския екип те се осведомиха за състоянието и лечението на пациентката и благодариха на медиците за бързата реакция и професионална грижа.

Министърът пожела на полицайката бързо възстановяване и обяви подкрепата на ръководството на МВР за приемане на възможно най-ефективни мерки с цел недопускане на подобни инциденти по време на футболни срещи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови